Antena 3 CNN Politică Discuții tensionate în platoul La Ordinea Zilei. Reproșurile lui Marius Pieleanu: "Vi se pare normal?!"

Discuții tensionate în platoul La Ordinea Zilei. Reproșurile lui Marius Pieleanu: "Vi se pare normal?!"

Discuții tensionate în platoul La Ordinea Zilei. Reproșurile lui Marius Pieleanu: "Vi se pare normal?!"
11 Noi 2016   •   18:57

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a evitat să se pronunţe cu privire la impactul pe care îl va avea majorarea salariilor din sectorul public, aprobată în Parlament, asupra macrostabilităţii economice din 2017.

Motivul invocat? Documentul nu este încă promulgat, iar bugetul de anul viitor ne-ar putea oferi surprize, scrie Jurnalul Național.

Şeful BNR a ţinut totuşi să precizeze că am mai trecut prin perioade electorale şi după alegeri s-au luat “anumite” măsuri.

”Vă invit să vă uitaţi la istoria recentă. Am mai trecut prin perioade electorale după care s-au luat anumite măsuri. Noi evităm pe cât posibil să facem comentarii care pot avea iz electoral”, a spus Isărescu.

Referitor la măsurile cuprinse în Codul Fiscal, programate să intre în vigoare la începutul anului viitor, respectiv reducerea TVA de la 20% la 19%, eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi, guvernatorul BNR a spus că o eventuală amânare a lor ar avea la bază decizii politice, pe care BNR nu are cum să le anticipeze.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de vineri a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu și Radu Tudor, la Antena 3.

La un moment dat, sociologul Marius Pieleanu a avut un schimb de replici cu Dan Vlaicu, reprezentant PNL, fost președinte al Autorității Electorale Permanente, căruia i-a atras atenția privind diferențele de salarii între un șofer la Senat și un medic chirurg.

"Domnul Vlaicu, știți cât câștigă un șofer la Senat? Un șofer de parlamentar. Foarte frecvent sume de 4.000 de RON în mână. Deci 40 de milioane vechi. Vi se pare firesc ca un șofer să aibă 40 de milioane, chiar dacă e un efort, e o muncă, vă aduce pe la emisiuni, îl mai chemați duminica, să vă ducă pe la piață, dar vi se pare normal, în comparație cu un medic chirurg de la Colțea, îi știu și numele, dar nu i-l dau, care face operații de cancer de colon în fiecare zi, operații de succes, cu doctorat pe bune, luat la Medicină, să aibă un salariu de 2.400 de lei pe lună?", a explicat Pieleanu.

"Știți cât are un consilier parlamentar, domnule Vlaicu? Care muncește de un milion de ori mai puțin decât orice profesor sau medic în țara asta? La domnul Gerea la minister, sunt băieței și fătuce de 24 de ani, care au 90 de milioane de lei în mână? (9.000 RON n.r.) pe contract determinat? Nu văd preocupări din partea dvs să spuneți să terminăm. Deci e normal? Să ai o consilieră de 24 de ani, o fâță care plimbă hârtii 90 de milioane? Și un medic chirurg care operează cancer de colon să aibă 24 de milioane? Și nu ia șpagă – garantez eu asupra lui", a conchis sociologul.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close