Antena 3 CNN Politică Discuţiile de la Cotroceni pe tema majorării taxelor s-au terminat (VIDEO)

Discuţiile de la Cotroceni pe tema majorării taxelor s-au terminat (VIDEO)

Discuţiile de la Cotroceni pe tema majorării taxelor s-au terminat (VIDEO)
Sursa foto: Cotroceni
05 Mai 2010   •   12:13

Preşedintele Traian Băsescu a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc şi membri ai Guvernului despre negocierile cu Fondul Monetar Internaţional. Printre cei prezenţă la discuţii s-au numărat premierul Emil Boc, Ministrul Justiţiei, Cătalin Predoiu, Ministrul Transporturilor Radu Berceanu, cel al Economiei, Adriean Videanu şi Ministrul de Finanţe, Sebastian Vladescu. Primul care a părăsit discuţiile a fost Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Premierul s-a deplasat la Palatul Cotroceni imediat după şedinţa de guvern, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu despre negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, existând posibilitatea ca la şeful statului să vină şi experţii FMI pentru concluzii înainte de finalul misiunii. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a informat pe membrii Guvernului, în şedinţa de miercuri, că FMI a cerut reducerea cheltuielilor şi majorarea veniturilor inclusiv prin creşterea taxelor şi că deficitul bugetar din 2010 va depăşi 5,9% din PIB, Fondul putând accepta un deficit de 6,3-6,4%.

Boc a renunţat la vizita privată pe care intenţiona să o efectueze, joi, în Statele Unite şi unde urma să primească titlul onorific de Doctor în Drept din partea universităţii americane Michigan State University, pentru a participa la negocierile dintre Guvern şi FMI.

O misiune a FMI se află la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 7 mai pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by încheiat între România şi instituţia financiară internaţională. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de 850 milioane euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Miniştrii pleacă de la Cotroceni



Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close