Antena 3 CNN Politică Dispută pe locul lui Ticu Dumitrescu din Colegiul CNSAS

Dispută pe locul lui Ticu Dumitrescu din Colegiul CNSAS

Dispută pe locul lui Ticu Dumitrescu din Colegiul CNSAS
12 Dec 2008   •   17:33

Locul din Colegiul CNSAS, rămas vacant în urma trecerii în nefiinţă a lui Ticu Dumitrescu, a născut controverse la nivelul instituţiei. Cum Ticu Dumitrescu a fost nominalizat din partea Guvernului, reprezentanţii numiţi de PD-L şi PSD în Colegiu îşi fac calcule diferite asupra partidului care va trebui să dea noul coleg.
Potrivit unor surse din CNSAS, atât reprezentanţii PSD cât şi cei ai PD-L au viziuni diferite asupra persoanei care ar urma să fie nominalizată de guvern în locul lui Dumitrescu.
Cei nominalizaţi de PSD invocă algoritmul votului popular primit de social-democraţi susţinând că PSD ar trebui să numească reprezentantul Guvernului în cazul în care vor face noul executiv cu PD-L. Aripa PD-L iau în considerare numărul mai mare de mandate parlamentare obţinute de liberal-democraţi la alegerile parlamentare ca formulă de calcul pentru algoritmul împărţirii funcţiilor la nivelul CNSAS.
Potrivit surselor citate, nu este însă exclusă însă posibilitatea ca actualul guvern Tăriceanu să nominalizeze pe ultima sută de metri un nou înlocuitor pentru Ticu Dumitrescu. Există însă temerea că noua persoană nominalizată de PNL, via actualul guvern, nu va putea întruni asentimentul noului legislativ, unde PD-L şi PSD domină ca număr de voturi plenul celor două Camere.
?Nu este problema noastră ci a Guvernului. Dificultatea va ţine de algoritmul politic, dacă se va ţine seama de votul popular. O să fie distractiv. Până atunci se aşteaptăp noul Guvern? ne-a declarat Cazimir Ionescu membru al colegiului CNSAS, numit din partea PSD, în opinia căruia problema desemnării unui nou membru în conducerea instituţiei ţine de competenţa viitorului Executiv.
Reprezentul PNL, Mircea Dinescu nu exclude însă posibilitatea ca premierul Tăriceanu să propună o nouă persoană în ultimele zile de dinainte de Crăciun.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nominalizare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close