Antena 3 CNN Politică DNA: Ion Stan este urmărit penal. Deputatul a primit 60.000 lei şpagă

DNA: Ion Stan este urmărit penal. Deputatul a primit 60.000 lei şpagă

DNA: Ion Stan este urmărit penal. Deputatul a primit 60.000 lei şpagă
22 Noi 2012   •   19:19

Deputatul PSD Ion Stan, suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, urmând să fie audiat la sediul DNA.

Deputatul ar fi primit mită de la un om de afaceri. El ar fi cerut şpagă 1,3 milioane de lei pentru contracte, din care ar fi încasat 750.000 de lei.

Ion Stan promitea că va interveni pe lângă primarii PSD.

Deputatul PSD are interdicţie să părăsească ţara.

Update 18.56
-
DNA informează că a început urmărirea penală a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, după ce acesta a cerut, de la un om de afaceri care l-a denunţat, 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorală, în schimbul influenţei pentru obţinerea unor contracte.
   
În acelaşi dosar, este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.


Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, că deputatul PSD Ion Stan, din câte l-a cunoscut, era un om de o corectitudine exemplară şi care manifesta foarte multă grijă faţă de corectitudinea sa.
   
"Personal, aşa cum l-am cunoscut, mi se părea un om de o corectitudine exemplară. El este şi deputat, a fost şi preşedintele organizaţiei judeţene. Era un om corect şi un om chiar foarte grijuliu din acest punct de vedere în legătură cu corectitudinea sa", a spus Iliescu.

În vârstă de 57 de ani, Ion Stan este deputat de Dâmboviţa, aflat la al treilea mandat consecutiv în Legislativ.  El este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI.

În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.
Din 1996 şi până în acest an Ion Stan a fost preşedintele Organizaţiei judeţene Dâmboviţa a PSD, iar în 1996 a fost chiar prefect al judeţului.

Anul acesta a fost înlocuit cu unanimitate de voturi la şefia PSD Dâmboviţa de Adrian Ţuţuianu. Totuşi, Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

Conform declaraţiei de avere din septembrie 2012, Ion Stan deţine şase terenuri intravilane, o casă de locuit în Târgovişte, o casă de vacanţă în Dâmboviţa şi un apartament în Constanţa. În 2012 şi-a cumpărat un autoturism Dacia Duster. Are 28.078,61 lei într-un cont bancar, despre care menţionează că sunt bani moşteniţi de soţia sa. El deţine acţiuni la SC Alimentara Târgovişte pentru care în anul 2011 a încasat dividende de 26.652 lei. De asemenea, în ultimul an fiscal, Ion Stan a încasat indemnizaţia de deputat de 61.956 lei, iar soţia sa a obţinut un salariu de 29.015 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

×
Subiecte în articol: deputat PSD coruptie DNA
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close