Antena 3 Politică Doar 15 delegaţi din 182 ai PDL Suceava, la prezentarea moţiunii Monicăi Macovei

Doar 15 delegaţi din 182 ai PDL Suceava, la prezentarea moţiunii Monicăi Macovei

09 Mar 2013   •   21:53
Doar 15 delegaţi din 182 ai PDL Suceava, la prezentarea moţiunii Monicăi Macovei
Sursa foto: Foto: Agerpres

Doar 15 din cei 182 de delegaţi ai PDL Suceava la Convenţia Naţională au fost prezenţi, sâmbătă seară, la prezentarea moţiunii "Reformiştii" susţinută de europarlamentarul Monica Macovei, în sală aflându-se aproximativ o sută de membri sau simpatizanţi democrat-liberali, informează Mediafax.
   
Macovei a venit la întâlnirea cu membrii PDL Suceava însoţită de europarlamentarul Cristian Preda şi de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, în sală fiind prezente aproximativ o sută de persoane, dintre care 15 delegaţi ai organizaţiei sucevene la Convenţia Naţională, din totalul de 182 de delegaţi.
   
Ea le-a spus democrat-liberalilor suceveni că doreşte ca PDL să fie un partid care să facă o opoziţie activă, constantă, zilnică şi cu efect, apreciind că în prezent opoziţia făcută de actuala conducere este "constructiv-tovărăşească".
   
"Noi, reformiştii, vrem să facem o opoziţie reală, activă, zilnică şi cu efect", a declarat Macovei, care a subliniat că este foarte importantă opoziţia pentru a fi reprezentat atât electoratul PDL, dar şi electoratul pierdut.
   
Europarlamentarul s-a întrebat ce fel de opoziţie la USL face actuala conducere a PDL care vorbeşte de refacerea Alianţei D.A. şi face curte PNL.
   
"Ce opoziţie e asta când tu spui adversarului că tu vrei să fii împreună cu el?", s-a întrebat Macovei.
   
Ea a apreciat că intrarea în Alianţa D.A. înseamnă că pleacă unul câte unul, pe rând, în PNL.
   
Macovei a spus că USL se va rupe "planificat" când partidele ce formează această alianţă vor dori să ocupe şi stânga şi dreapta eşicherului politic şi că ea consideră că PDL trebuie să facă o opoziţie serioasă la USL.
   
Macovei a arătat că partidul a greşit atunci când a făcut numiri în funcţii pe criterii de prietenie sau "cu plicul pe masă", dând ca exemplu cu numirea arbitrului Constantin Gheorghe la Arhivele Naţionale sau numirea "prietenei cu cineva din conducerea partidului" la conducerea Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor.
   
Europarlamentarul a mai declarat că la alegerile de la Convenţia Naţională delegaţii vor trebui să voteze şi ceea ce îşi doreşte electoratul şi a subliniat că echipa pe care o reprezintă este cea mai credibilă.
   
Macovei a spus că ea este mai credibilă decât Vasile Blaga şi Elena Udrea la un loc.
   
Întrebată de unde ştie nivelul de credibilitate de care se bucură, europarlamentarul a răspuns că aceasta este percepţia pe care o are.

×
Subiecte în articol: Monica Macovei Elena Udrea vasile blaga

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close