Antena 3 CNN Politică Comisia de anchetă i-a scris lui Iohannis. Se cer măsuri împotriva lui George Maior - DOCUMENT

Comisia de anchetă i-a scris lui Iohannis. Se cer măsuri împotriva lui George Maior - DOCUMENT

Comisia de anchetă i-a scris lui Iohannis. Se cer măsuri împotriva lui George Maior - DOCUMENT
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Aug 2017   •   11:20

Antena 3 a obţinut scrisorile trimise de Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale preşedintelui Klaus Iohannis şi SRI. 

Parlamentarii din comisia pentru alegerile prezidenţiale din 2009 îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să ia măsuri împotriva actualului ambasador în SUA, George Maior. 

Aceştia susţin că raspunsurile pe care George Maior, fost şef al SRI, le-a dat comisiei, sunt nesatisfăcătoare. 

De asemenea, comisia cere poziţia oficială a SRI faţă de evenimentele din acea seară.

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale a decis că îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care cere sancţionarea fostului şef SRI, George Maior, pentru că acesta nu a dat curs solicitărilor comisiei

Decizia a fost luată în ședința de luni, iar motivul este acela că George Maior nu a răspuns întrebării dacă a fost în acea noapte a alegerilor în sufrageria lui Gabriel Oprea.

Propunerea prezentă a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

Citiți și George Maior, declarații în scandalul prezidențialelor. Fostul șef SRI: Vizita în sufrageria lui Oprea nu a fost ilegală sau imorală

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: George Maior Gabriel Oprea Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close