Antena 3 CNN Politică DOCUMENT. Guvernul sesisează DNA cu privire la unele contracte încheiate de Poşta Română

DOCUMENT. Guvernul sesisează DNA cu privire la unele contracte încheiate de Poşta Română

DOCUMENT. Guvernul sesisează DNA cu privire la unele contracte încheiate de Poşta Română
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    07 Sep 2013   •   12:41
Corpul de control al premierului va înainta DNA un raport privind verificări la Poşta Română în legătură cu unele de contracte de asociere în participaţiune şi un contract de prestări servicii de transport valori, în care este, invocat, printre altele, un prejudiciu de peste 6,2 milioane lei.
Controlul la Poşta Română a avut la bază solicitări transmise de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în martie şi aprilie 2013, se precizează în sinteza raportului, obţinută de pesurse.ro.

VEZI RAPORTUL CORPULUI DE CNTROL AL PREMIERULUI LA POȘTA ROMÂNĂ 
Verificările au vizat împrejurările în care au fost încheiate, puse în executare şi au încetat un contract de asociere în participaţiune din 2006 cu SC Smart Telecom Solutions SRL, un contract de acelaşi fel din 2009 cu SC Posh Telecom Solutions SRL şi unul de prestări servicii din 2006, încheiat cu SC G4S Cash Solutions SRL, se arată în documentul citat.
Despre primul dintre contracte, în raport se arată că acesta a fost încheiat "prin invocarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului", cu referire la consemnarea potrivit căreia firma beneficiară ar fi beneficiat de echipament tehnic adecvat şi de know-how necesar operării, gestionării şi urmăririi plăţilor în regim electronic. 
Tot legat de contractul cu SC Smart Telecom Solutions SRL, în sinteza raportului se precizează că natura acestuia a fost schimbată nejustificat în aceea de prestări servicii şi că o sumă de peste 6,2 milioane lei este "pagubă adusă patrimoniului Companiei Naţionale Poşta Română SA", prin interpunerea nejustificată a firmei menţionate în activitatea de intermediere a plăţilor efectuate în regim electronic desfăşurată de companie. 
De asemenea, arată Corpul de control al premierului, reprezentanţii companiei Poşta Română au creat condiţiile ca SC Smart Telecom Solutions SRL să solicite şi să obţină despăgubiri de aproape 4,6 milioane de euro ca urmare a denunţării unilaterale a contractului.
În privinţa contractului cu SC Posh Telecom Solutions SRL, în sinteza raportului se arată că Poşta Română a fost păgubită cu peste 1,1 milioane lei prin cooptarea nejustificată a acestei firme în activitatea companiei, ca intermediar pentru plăţile în regim electronic.
 

×
Subiecte în articol: raport Corp de Control Posta Romana DNA guvern

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close