Antena 3 CNN Politică Document oficial. Cum comentează Guvernul noțiunile de ”țară” și ”națiune”

Document oficial. Cum comentează Guvernul noțiunile de ”țară” și ”națiune”

Document oficial. Cum comentează Guvernul noțiunile de ”țară” și ”națiune”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    11 Sep 2016   •   20:04

Premierul Dacian Cioloș a semnat și a trimis în Parlament un document în care a scris că ”țara” și ”națiunea” sunt valori ”esențialmente abstracte”, potrivit unui document prezentat de Dan Tanasă, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a inițat în luna martie un proiect de lege de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al României. 

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și senatori, are ca scop reincriminarea infracțiunilor de defăimare a țării sau a națiunii, scrie jurnalistul pe blog

Potrivit inițiatorilor, defăimarea țării sau a națiunii vor fi pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi (fișa proiect aici). Prima cameră sesizată în cazul acestui proiect este Senatul.

”Premierul Dacian Cioloș nu susține acest proiect deoarece, potrivit documentului oficial, „țara” și „națiunea” sunt valori „esențialmente abstracte”. Adică țara guvernată de Dacian Cioloș nu există în realitate, ci doar în abstract. La fel, și națiunea din care Dacian Cioloș face parte nu există în realitate, națiunea română fiind doar o chestiune abstractă”, mai scrie Tanasă pe blog.

”Practic, premierul Dacian Cioloș este un dușman al Constituției României în acest moment”, a comentat jurnalistul Dan Tanasă, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Aceeași termeni au fost folosiți și de fostul premier Victor Ponta, în acest document.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close