Antena 3 Politică Schimbări în echipa premierului Dacian Cioloș

Schimbări în echipa premierului Dacian Cioloș

de M.Z.    |    16 Iun 2016   •   22:00
Schimbări în echipa premierului Dacian Cioloș
Sursa foto: Foto: gov.ro

UPDATE 22.00 - Premierul Dacian Cioloș l-a prezentat joi, într-o conferință de presă, pe noul coordonator al echipei de comunicare de la Palatul Victoria - Dorian Filote și pe înlocuitorul lui Dan Suciu în funcția de purtător de cuvânt al Executivului - Liviu Iolu, potrivit agerpres.ro.

"Am făcut o schimbare la nivelul echipei de comunicare a Guvernului. Domnul Dan Suciu, căruia vreau să îi mulțumesc pentru activitatea pe care a desfășurat-o până acum în cadrul Guvernului și pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, așa cum am convenit la începutul mandatului, s-a reîntors la Banca Națională a României, unde își desfășura activitatea înainte de a veni să ne dea o mână de ajutor. (...) Dat fiind și contextul în care ne aflăm - intrăm într-o a doua fază, aș spune, a activității de guvernare, cu ultimele șase luni pe care le avem în față - am decis să organizăm puțin diferit echipa de comunicare, astfel că postul de secretar de stat pe care îl ocupa domnul Dan Suciu a fost preluat de domnul Dorian Filote, care va coordona echipa de comunicare din cadrul Guvernului. (...) Dânsul s-a alăturat echipei până la sfârșitul mandatului acestui guvern și din cadrul echipei de comunicare, pe care o avem la Guvern, rolul de purtător de cuvânt a fost preluat de Liviu Iolu", a precizat Dacian Cioloș.

Premierul a menționat că a lucrat cu Dorian Filote pe vremea când era comisar european pentru agricultură.

"Am mai lucrat cu domnul Filote și mulți dintre dumneavoastră îl cunoașteți, pentru că în echipa mea de comisar european pentru agricultură s-a ocupat de relația cu media din România și cu comunicarea subiectelor care priveau România. Domnul Dorian Filote va coordona întreaga echipă de comunicare și, împreună cu restul echipei, va fi la dispoziția dumneavoastră pentru a va da precizări sau informații legate de activitatea Guvernului. Domnul Liviu Iolu va asigura responsabilitatea de purtător de cuvânt al Guvernului începând de astăzi. Le doresc succes amândurora în noile atribuții pe care le au (...) și, încă o dată, vreau să îi mulțumesc lui Dan Suciu pentru modul profesionist în care și-a desfășurat activitatea și ne-a ajutat până acum", a spus Cioloș.

----------------------------

Știrea inițială 19.52

Premierul Dacian Cioloș l-a numit joi pe Dorian Puiu Filote în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, informează agerpres.ro.

Tot joi a fost eliberat din funcție, la cerere, purtătorul de cuvânt al Guvernului, secretarul de stat Dan Dumitru Suciu.

Ambele decizii au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unor surse oficiale, Filote va coordona departamentul de comunicare al Guvernului, dar nu va fi și purtător de cuvânt al Executivului. 

În această funcție va fi numit în perioada imediat următoare jurnalistul Liviu Iolu. Sursele citate mai susțin că jurnalistul Ionel Dancă va părăsi și el echipa de comunicare a Executivului.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close