Antena 3 CNN Politică Dorin Cocoş: Vasile Blaga mi-a cerut 3 milioane de euro. Udrea şi Cocoş au luat hotel din şpăgi

Dorin Cocoş: Vasile Blaga mi-a cerut 3 milioane de euro. Udrea şi Cocoş au luat hotel din şpăgi

Dorin Cocoş: Vasile Blaga mi-a cerut 3 milioane de euro. Udrea şi Cocoş au luat hotel din şpăgi
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    23 Feb 2015   •   15:56
Trei milioane de euro din mita Microsoft au ajuns la PDL pentru finanţarea campaniei electorale din 2009, a declarat Dorin Cocoş în faţa procurorilor DNA, potrivit RTv.

În schimbul banilor, Cocoş a primit contracte grase, cu sprijinul direct al Elenei Udrea şi al lui Vasile Blaga, mai susţine omul de afaceri în denunţul său. 

Pentru că a decis să colaboreze cu anchetatorii, aceştia au cerut instanţei să fie plasat în arest la domiciliu. El însă nu poate părăsi arestul pentru că pe numele său mai există un mandat de arestare preventivă în dosarul Bica 2. 
 
Iată, mai jos, fragmente din denunţul lui Cocoş:


Cum a dat Cocoş bani pentru PDL
 
"Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea
 
Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată, precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro. 
 
I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi - un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri,  300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete".
Sursa: Denunţul lui Dorin Cocoş
 
 
Udrea şi Cocoş au luat hotel din şpăgi
 
"Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu am achiziţionat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi. Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului". 
Sursa: Denunţul lui Dorin Cocoş
 
 
Bani lichizi pentru casieria PDL
"600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga".
Sursa: Denunţul lui Dorin Cocoş

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos Elena Udrea pdl
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close