x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Ce conține dosarul de 5.000 de pagini al lui Mădălin Voicu: un volum din 19 plin cu interceptări și un limbaj foarte colorat

de 11 Feb 2016   •   13:30
Ce conține dosarul de 5.000 de pagini al lui Mădălin Voicu: un volum din 19 plin cu interceptări și un limbaj foarte colorat 72

UPDATE 13.30 - Un volum din cele 19 ale dosarului lui Mădălin Voicu conține numai interceptări, iar limbajul este foarte colorat, spun cei care au văzut dosarul.
 
La Comisia Juridică a venit și al doilea avocat al lui Mădălin Voicu, pentru a studia dosarul. 


UPDATE 12.36Mădălin Voicu: Aștept să mi se demonstreze cu probe acuzațiile care mi se aduc. Interceptările sunt frumoase

UPDATE 12.18 - Comisia juridică a Camerei Deputaților se reunește luni pentru cazurile Voicu și Păun, informează agerpres.ro.
 
Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni, luni, începând cu ora 10.30, pentru a analiza cererile DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.
 
Precizarea a fost făcută, joi, la Palatul Parlamentului, de deputatul Eugen Nicolicea, membru al comisiei.

UPDATE 11.22 - Dosarul lui Mădălin Voicu numără nu mai puțin de 19 volume care însumează peste 5.000 de pagini în care sunt trecute probele.
 
Timp de trei zile, Voicu şi Păun pot veni cu avocaţii să vadă informaţiile din cele 19 volume ale dosarului trimise de anchetatori la Parlament. 
 
Nicolae Păun nu a ajuns până acum să-și studieze dosarul.

UPDATE 10.30 - Deputatul PSD Mădălin Voicu a ajuns la Comisia juridică din Camera Deputaților, unde își studiază dosarul.
______________________________________

Știrea inițială 09.41

Procurorii DNA au cerut miercuri aviz pentru reţinerea şi arestarea lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani
, iar solicitările au ajuns deja la Camera Deputaţilor şi vor fi analizate până luni de Comisia juridică. 
 
Cei doi sunt acuzaţi că au deturnat milioane de euro din banii destinaţi romilor. 
 
Timp de trei zile, Voicu şi Păun pot veni cu avocaţii să vadă informaţiile din cele 19 volume ale dosarului trimise de anchetatori la Parlament. 
 
 
Cei doi deputaţi ar fi făcut presiuni la aceştia pentru a promova o lege de amnistie fiscală pentru romi. În urma scandalului, ministrul Finanţelor a cerut demisia celor doi din fruntea ANAF.
 
 
Procurorii susţin însă că au probe suficiente pentru a-l acuza pe Mădălin Voicu de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. 
 
Prejudiciul în acest dosar s-ar ridica la 5,4 milioane de euro fonduri europene, plus 674.000 de euro de la buget. 
 
Complicele lui Voicu, Nicolae Păun, de la Partida Romilor, are o listă şi mai lungă de acuzaţii. Printre altele, ar fi făcut presiuni directe, dar şi prin Mădălin Voicu pe lângă şefii ANAF să se redacteze un proiect de lege care să scutească anumite categorii de romi de la plata asigurărilor de sănătate. 
 
Pentru asta, procurorii spun că Păun i-a plătit unei persoane din familia lui Voicu, cel mai probabil soţiei, 48.000 de euro. Deputatul PSD trebuia să intervină şi el pe pe lângă demnitari şi să promoveze legea amnistiei fiscale pentru romi.
 
 
Nici ea, nici deputatul Minorităţilor Naţionale, Nicolae Păun nu au făcut declaraţii. 
 
 
Cercetările în acest caz au început în urmă cu câteva luni, după un denunţ. Anchetatorii au suspiciuni că în ultimii ani, formaţiunea a accesat bani de la Uniunea Europeană pentru programe dedicate incluziunii sociale a romilor, dar şi pentru ajutorarea acestora şi i-ar fi folosit în alte scopuri. 
 
Numai în perioada 2007-2013 au fost realizate 70 de proiecte în valoare toală de peste 170 de milioane de euro. 


Ce acuzații li se aduc lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun


MĂDĂLIN VOICU 
 
- trafic de influenţă în formă continuată
- fals în declaraţii în formă continuată
- spălare a banilor în formă continuată
 
NICOLAE PĂUN
 
- ar fi făcut demersuri la ANAF pentru a nu încasa deciziile de impunere pentru persoane fictive din cele 2 programe
- 2011-2015 - i-ar fi plătit lui MĂDĂLIN VOICU (salariu pentru o persoană din familie) 48.000 de euro pentru ca acesta să intervină pe lângă demnitari - concretizate în validarea proiectelor, promovarea legii amnistiei fiscale
- oct. 2015 - dec. 2015 - aflându-se în posesia listelor cu martori DNA, a încercat să influenţeze declaraţii
Sursa: comunicat DNA 

Citiți și Bogdan Chirieac: Sunt împotriva arestării lui Mădălin Voicu. Ar trebui să fie un model
 
sati