Antena 3 CNN Politică Dosar penal pe numele Robertei Anastase, în urma scandalului legat de Legea pensiilor

Dosar penal pe numele Robertei Anastase, în urma scandalului legat de Legea pensiilor

Dosar penal pe numele Robertei Anastase, în urma scandalului legat de Legea pensiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Oct 2010   •   09:52

Procurorii au întocmit un dosar penal pe numele preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Potrivit ziarului Ring , acesta a fost emis în urma plângerii înaintate de parlamentarii PSD după scandalul declanşat de fraudarea votului pe Legea pensiilor.

"Dosarul a fost înregistrat ca dosar penal, în data de 28 septembrie 2010, la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică", a declarat, pentru sursa precizată,  procurorul-şef Ramona Bulcu, din cadrul Biroului de presă al PÎCCJ.

"Cauza se află în faza actelor premergătoare şi este în lucru la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", precizează Ministerul Public, într-un comunicat de presă emis marţi.

Deputaţii resping înfiinţarea unei comisii de anchetă

Între timp, deputaţii PSD şi PNL au cerut constituirea unei comisii parlamentare care să ancheteze modul în care s-a votat Legea pensiilor. Cererea a fost, însă, respinsă în şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor.

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit sala de şedinţă după respingerea acestei cereri şi după ce parlamentarii au apropbat o iniţiativă privind alcătuirea grupului independenţilor.

PSD a depus o plângere penală împotriva Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu pe 21 septembrie, acuzându-i de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii. Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Moldovan declara atunci că cei doi ar trebui să răspundă în faţa unui judecător pentru faptele lor, întrucât au încercat să "fure votul".

Tot atunci, avocatul PSD, Clementina Camel, a anunţat că Atât Roberta Anastase, cât şi Sever Voinescu riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Scandalul legat de votul final dat pe Legea pensiilor a început luna trecută. După o şedinţă de 10 ore, Roberta Anastase a anunţat că în sală erau 170 de deputaţi, când în realitate erau doar 80, aşa că Legea pensiilor a fost adoptată.

Antena3.ro


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close