Antena 3 CNN Politică Cazul Corlăţean, amânat la Senat. DNA a cerut urmărirea penală pentru fostul ministru PSD

Cazul Corlăţean, amânat la Senat. DNA a cerut urmărirea penală pentru fostul ministru PSD

Cazul Corlăţean, amânat la Senat. DNA a cerut urmărirea penală pentru fostul ministru PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Mai 2016   •   15:07

UPDATE 15.07 - Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni, marți, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean, pentru că nu a fost cvorum de ședință, informează agerpres.ro.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a reprogramat ședința pentru luni, 23 mai.

"Nu am o veste pe care îmi imaginez că o așteptați. Biroul permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost șase membri ai Biroului prezenți, cvorumul este de minim șapte și am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11,00, cu speranța că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină", a spus Tăriceanu.

El a explicat că au fost absenți membri ai Bp de la toate partidele. "Faptul că s-a făcut convocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi pentru ca să facem ședința și să o pot prezida, dar, din păcate, nu e suficient. De la toate partidele văd că au fost absenți", a adăugat Tăriceanu.

"Datoria mea este să convoc ședința, nu pot să citesc gândurile fiecăruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt niște termene pe care le are și Comisia juridică în interiorul cărora trebuie să analizeze dosarele. De altfel, am și primit o scrisoare de la președintele comisiei care propune niște termene, dar sigur că nu le putem lua în considerație decât în momentul în care ne întrunim în ședință și avem cvorumul legal", a explicat el.

----------------------------

Știrea inițială 08.40

Biroul permanent al Senatului va discuta, marţi, solicitarea Justiţiei privind începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean, potrivit agerpres.ro

Andrei Alexandru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, a afirmat luni că ordinea de zi a şedinţei conducerii Camerei superioare a Parlamentului, programată marţi, pentru ora 10.30, cuprinde mai multe subiecte, printre care şi cel referitor la Corlăţean. 

Solicitarea Justiţiei privind începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a ajuns luni la Senat

În astfel de situaţii procedura prevede întrunirea Biroului permanent, care dă un termen Comisiei juridice să întocmească un raport pe baza referatului DNA. 

Ulterior, plenul Senatului se pronunţă prin vot asupra raportului Comisiei juridice. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014"

Potrivit DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri despre dosarul Diaspora: Au fost audiați și ambasadori

Dragnea, despre urmărirea penală a lui Corlățean: Nu mă așteptam la asta

Către Senatul României au fost trimise 19 volume din dosar, pentru a susţine cererea de începere a urmăririi penale.

×
Subiecte în articol: Titus Corlăean diaspora urmarire penala
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close