Antena 3 CNN Politică Dragnea cere ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul vizitei în Statele Unite

Dragnea cere ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul vizitei în Statele Unite

Liviu Dragnea cere magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul în care este judecat pentru banii cheltuiţi cu o ocazia vizitei din Statele Unite.

Dragnea cere ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul vizitei în Statele Unite
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    14 Iul 2021   •   08:34

Şedinţa de judecată de miercuri se desfăşoară înaintea celei de joi de la Tribunalul Giurgiu, acolo unde Liviu Dragnea cere eliberarea condiţionată.

Decizia de joi a magistraţilor va fi una definitivă.

Liviu Dragnea a câștigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova pentru zilele muncite

Judecătoria Sectorului 5 a respins, la finalul lunii iunie, contestația la executare formulată de Penitenciarul Prahova prin care era solicitată scăderea din zilele recunoscute ca fiind muncite de Liviu Dragnea în penitenciar a perioadei în care acesta s-a prezentat în fața judecătorilor.

Avocatul fostului lider al Camerei Deputaților a confirmat pentru Gândul respingerea contestației.

„Astăzi am mai câștigat încă o dată împotriva Penitenciarului Rahova”, a spus Flavia Teodosiu.

Decizia nu este definitivă, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată.

„În baza art. 598 alin. (1) lit. c) teza I C.pr.pen., respinge contestaţia la executare, astfel cum a fost precizată, formulată de petentul Penitenciarul Bucureşti Rahova în contradictoriu cu intimatul Dragnea Liviu Nicolae, ca neîntemeiată. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 25.06.2021”.

Liviu Dragnea, mai aproape de eliberare. Cererea de strămutare a fost admisă

Curtea de Apel București a admis, luna trecută, cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiționată.

Potrivit deciziei, procesul lui Liviu Dragnea a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

"Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. 

În baza art.74 alin.2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu", se arată în decizia de luni a Curții de Apel București.

Aceeași hotărâre arată că se "desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7901/302/2021".

Strămutarea dosarului, un pas spre libertate

Acest lucru nu înseamnă, însă, că Dragnea va fi eliberat, ci că cererea de eliberare va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu.

Fostul lider PSD a cerut strămutarea dosarului, după ce Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia. 

În ultima vreme, Liviu Dragnea a câştigat mai multe procese cu Penitenciarul Rahova. Magistraţii au stabilit că i-au fost încălcate mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă, sănătate şi apărare, iar lunile în care nu a muncit i-au fost pontate ca lucrate. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea avere sechestru
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close