Antena 3 Politică Dragnea cere ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul vizitei în Statele Unite

Dragnea cere ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul vizitei în Statele Unite

de Mia Lungu    |    14 Iul 2021   •   08:34
Dragnea cere ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul vizitei în Statele Unite
Sursa foto: Antena 3

Liviu Dragnea cere magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti ridicarea sechestrului pe avere, în dosarul în care este judecat pentru banii cheltuiţi cu o ocazia vizitei din Statele Unite.

Şedinţa de judecată de miercuri se desfăşoară înaintea celei de joi de la Tribunalul Giurgiu, acolo unde Liviu Dragnea cere eliberarea condiţionată.

Decizia de joi a magistraţilor va fi una definitivă.

Liviu Dragnea a câștigat procesul împotriva Penitenciarului Rahova pentru zilele muncite

Judecătoria Sectorului 5 a respins, la finalul lunii iunie, contestația la executare formulată de Penitenciarul Prahova prin care era solicitată scăderea din zilele recunoscute ca fiind muncite de Liviu Dragnea în penitenciar a perioadei în care acesta s-a prezentat în fața judecătorilor.

Avocatul fostului lider al Camerei Deputaților a confirmat pentru Gândul respingerea contestației.

„Astăzi am mai câștigat încă o dată împotriva Penitenciarului Rahova”, a spus Flavia Teodosiu.

Decizia nu este definitivă, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată.

„În baza art. 598 alin. (1) lit. c) teza I C.pr.pen., respinge contestaţia la executare, astfel cum a fost precizată, formulată de petentul Penitenciarul Bucureşti Rahova în contradictoriu cu intimatul Dragnea Liviu Nicolae, ca neîntemeiată. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 25.06.2021”.

Liviu Dragnea, mai aproape de eliberare. Cererea de strămutare a fost admisă

Curtea de Apel București a admis, luna trecută, cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiționată.

Potrivit deciziei, procesul lui Liviu Dragnea a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

"Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. 

În baza art.74 alin.2 Cod proc. penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr. 1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu", se arată în decizia de luni a Curții de Apel București.

Aceeași hotărâre arată că se "desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7901/302/2021".

Strămutarea dosarului, un pas spre libertate

Acest lucru nu înseamnă, însă, că Dragnea va fi eliberat, ci că cererea de eliberare va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu.

Fostul lider PSD a cerut strămutarea dosarului, după ce Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia. 

În ultima vreme, Liviu Dragnea a câştigat mai multe procese cu Penitenciarul Rahova. Magistraţii au stabilit că i-au fost încălcate mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă, sănătate şi apărare, iar lunile în care nu a muncit i-au fost pontate ca lucrate. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea avere sechestru dosarul

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close