Antena 3 CNN Politică Dragnea: Comunicarea, cea mai mare problemă a Guvernului Grindeanu

Dragnea: Comunicarea, cea mai mare problemă a Guvernului Grindeanu

Dragnea: Comunicarea, cea mai mare problemă a Guvernului Grindeanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2017   •   22:00

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că problema cea mai mare a Guvernului este faptul că nu comunică suficient măsurile care au fost adoptate şi cele pe care intenţionează să le implementeze. 

"Este cea mai mare problemă a acestui Guvern - pe care eu cred că o vor rezolva în foarte scurt timp. Eu le-am transmis mereu, şi public le-am transmis, şi le spun şi acum, în această emisiune: să iasă, să comunice, într-un mod aşezat şi civilizat, măsurile pe care le iau, pentru că se iau multe măsuri (...) (În ce priveşte Oltchim, n.r.) Mihai Tudose, ministrul Economiei, trebuia să iasă şi măcar trebuie să iasă acum, zilele astea, să explice ce s-a întâmplat şi ce se va întâmpla acolo în continuare, pentru că este important. Ministrul Muncii trebuie să iasă, şi va ieşi, să spună care este conceptul pentru legea salarizării, pentru că eu cred că a terminat discuţiile cu toate sindicatele. Ministrul IMM-urilor trebuie să iasă să vorbească despre legea Start-up Nation, despre legea prevenţiei, la care lucrează mai mulţi oameni", a precizat Liviu Dragnea pentru B1Tv. 

El a subliniat că responsabilitatea comunicării nu trebuie să revină exclusiv premierului, care "nu poate acoperi singur activitatea guvernamentală". Pe de altă parte, a apreciat că nu este bine nici ca premierul să facă declaraţii zilnic, deoarece "după două luni de zile se satură lumea de el". 

"Trebuie să iasă să spună lucruri pe care deja le-au adoptat şi care încep să producă efecte, pentru că nişele din societate care sunt beneficiare ale acelor efecte le ştiu şi le simt, dar alţii nu. Şi atunci, dacă ei nu comunică, discutăm despre supărarea unui coleg sau altul, discutăm despre alte teme - cine cu cine joacă tenis -, discutăm despre faptul că 'vezi, Doamne!, ştiu eu că Guvernul ăsta nu o să performeze' şi atunci poate să apară şi această neîncredere", a declarat liderul social-democrat. 

În altă ordine de idei, Dragnea a spus că Guvernul este unul "bun, care a început să aplice măsurile din program", iar aceste măsuri "au început să producă efecte bune pentru populaţie şi pentru firmele din România". 

"În prima lună a anului a fost o creştere de 5,8% a producţiei industriale, în condiţiile în care în aceeaşi lună în 2016 era o scădere de 1,8%. Asta înseamnă că oamenii de afaceri au încredere în programul economic al PSD. Este un indicator care arată o creştere a locurilor de muncă şi mai multe venituri în economie. S-a spus de asemenea că salariul minim va descuraja oamenii de afaceri. Nimic mai fals. Sigur, poate fi un domeniu (...) care poate nu e foarte fericit, dar noi am spus mereu în campanie şi o spunem în continuare, pentru noi e important să crească clasa de mijloc. Nu vreau ca în România, în continuare, să fie o zonă unde o parte dintre salariaţi să aibă condiţii foarte rele", a mai precizat el.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close