Dragnea demisionează, dar COORDONEAZĂ PSD: Rămân la dispoziţia partidului

de G.S.    |    27 Mai 2015   •   19:23
Dragnea demisionează, dar COORDONEAZĂ PSD: Rămân la dispoziţia partidului Foto: Agerpres

Update 19.23 - Liviu Dragnea a renun'at la func'ia de pre;edinte executiv al PSD, dar se va ocupa, în continuare, de coordonarea unor activităţi din partid, a anunţat, miercuri, preşedintele PSD, Victor Ponta, la sediul partidului.

"Am discutat la CEXn de agenda noastră pentru 2016-2020, pentru alegerile locale şi parlamentare. (...) Toţi membrii CEXn am susţinut că Dragnea a fost desemnat de noi toţi coordonator al campaniei din 2012, că am luat decizia de a-l suspenda pe Băsescu şi bine am făcut. (...) Liviu Dragnea va fi în continuare coordonatorul programului nostru naţional 2016-2020 şi în această calitate va îădeplini toate sarcinile pe care CEX le consideră importante", a spus Ponta, miercuri, după şedinţa comitetului executiv.
 
Şeful PSD a apreciat că decizia justiţiei de a-l condamna pe Dragnea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului este "nedreaptă", astfel că, Liviu Dragnea "va fi în continuare partenereul meu în ce am început în 2010 şi ce cred că vom continuta cu sucees şi în 2016".

La rândul său, Dragnea a spus că va rămâne în continuare la dispoziţia partidului.
 
"Rămân în continuare la dispoziţia partidului. Comitetul exeutiv a hotărât împreună cu Victor Ponta că e nevoie de cineva care să facă această muncă, de a coordona activitatea politică a PSD, pentru perioada 2016-2020. Îl voi sprijini pe Andrei Dolineaschi, îl voi sprijini pe Victor Ponta", a adăugat Dragnea.
 
"De asemenea, voi fi partener cu Victor Ponta la negocieri politice în coaliţie", a conchis Liviu Dragnea.

________________________________

Ştirea iniţială 17.13

Comitetul Executiv al PSD în care se discută demisia preşedintelui executiv, Liviu Dragnea, are loc la această oră, la sediul PSD.
 
O parte din vicepreşedinţii şi liderii PSD, care nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea, ameninţă că îşi dau demisia, dacă nu se revine asupra acestei măsuri. 

Reporterul Antena 3, Diana Lazăr, a explicat cum s-au desfăşurat evenimentele la şedinţă
 
Nicolae Bădălău, senator de Giurgiu şi preşedinte al al acestei organizaţii, spune că va fi solidar cu Dragnea, pentru că acesta nu este singurul responsabil de ce s-a întâmplat la referendumul din 2012. Toţi liderii PSD, dar şi cei ai PNL, au organizat alegerile împreună şi toţi au îndemnat românii să iasă la vot. Ca atare, toţi ar trebui să plătească politic, dacă şi Liviu Dragnea va plăti. 
 
Primul care a anunţat că va demisiona din solidaritate a fost Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, vicepreşedinte al PSD. Ulterior, după anunţul acestuia, a venit şi Dumitru Buzatu, de la Vaslui, care a explicat că toţi colegii ar trebui să fie solidari cu Dragnea şi să îşi dea în acest CEX demisiile din toate funcţiile partidului. 
 
De altfel, Liviu Dragnea a anunţat, la începutul şedinţei, că nu intenţionează să renunţe la gestul său de săptămâna trecută, şi nici nu vrea să rămână într-o formulă de conducere la partid fără funcţia propriu-zisă, pentru că nu este "muncitor necalificat" la partid. 

 

x close