Antena 3 CNN Politică Dragnea: Protocolul cu UNPR va ramâne în vigoare

Dragnea: Protocolul cu UNPR va ramâne în vigoare

Dragnea: Protocolul cu UNPR va ramâne în vigoare
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
03 Mar 2016   •   16:58
Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, joi, că protocolul partidului cu UNPR va ramâne în vigoare cel mai probabil, chiar dacă șeful Uniunii a demisionat astăzi din funcție.
 
Totuși, Dragnea a spus că îl va căuta pe șeful interimar al UNPR, Neculai Onțanu, pentru a discuta despre protocolul dintre cele două partide și pentru a avea cum va fi gestionată  colaborarea în plan parlamentar şi local.
 
”Relația PSD cu UNPR nu intră într-o nouă etapă, noi avem o relație de foarte mult timp”, a spus, joi, șeful PSD, Liviu Dragnea.
 
Întrebat de presă dacă știa că Oprea își va anunțat joi demisia din fruntea UNPR, Dragnea a negat.
 
”Nu știam. În ultimele zile nu am avut discuții, întâlniri. Am aflat azi, ca și dvs”, a răspuns președintele PSD.
 
Gabriel Oprea a anunțat, joi, într-o scrisoare adresată membrilor partidului, că demisionează de la șefia UNPR, arătând că face acest lucru pentru a da o șansă în plus partidului la alegerile din acest an.
 
Oprea, cu gărzi de corp la DNA

Miercuri, Gabriel Oprea a fost pus oficial sub învinuire în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Fostul ministru de Interne a venit la DNA însoţit de gărzi de corp, pentru a ţine la distanţă jurnaliştii. 
 
Oprea a susţinut din nou că viaţa sa a fost în pericol, de aceea a avut nevoie de limuzina de lux. Iar decizia nu ar fi fost a lui, ci a subordonaţilor săi din structurile ministerului. Totuşi, nu a vrut să explice jurnaliştilor de ce a avut nevoie de patru bodyguarzi pentru vizita sa la DNA.

Ce acuzații i se aduc lui Gabriel Oprea
 
În solicitarea către Senat, procurorii arată că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”.
 
În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8.
 
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.
 
Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susţin procurorii.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Liviu Dragnea
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close