Antena 3 CNN Politică Dragnea îl amenință pe Cioloș cu comisia parlamentară: ”Va trebui să plătească!”

Dragnea îl amenință pe Cioloș cu comisia parlamentară: ”Va trebui să plătească!”

Dragnea îl amenință pe Cioloș cu comisia parlamentară: ”Va trebui să plătească!”
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
09 Ian 2017   •   08:33

Preşedintele PSD aduce acuzaţii grave fostului guvern tehnocrat. Liviu Dragnea cere formarea unei comisii de anchetă, după ce la Ministerul Finanţelor, guvernanţii ar fi descoperit lipsă suma de 10 miliarde de lei.

Președintele Camerei Deputaților spune că îi va chema pe Dacian Cioloş sau pe fostul ministru Anca Dragu să dea explicaţii în legătură cu lipsa banilor.

''Suntem în situaţia în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care o vom acoperi, dar care puteau să se ducă în alte lucruri bune pe care puteam să le facem'', a subliniat Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat că, în comisia de anchetă, va cere audierea celor pe care-i consideră direct responsabili pentru gaura de la buget: fostul premier Dacian Cioloş, foştii miniştri de Finanţe şi al Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal.

''Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să inițiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil niște angajamente scrise din partea unor decidenți, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor crește cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineață. Asta este total ilegal. Cine a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească'', a spus Dragnea,

Liberalii cred însă că cele 10 miliarde de lei nu aveau cum să dispară de la buget.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close