Antena 3 CNN Politică Dragnea: Nu mai sunt la fel de încrezător cã se poate ajunge la un consens în USL

Dragnea: Nu mai sunt la fel de încrezător cã se poate ajunge la un consens în USL

Dragnea: Nu mai sunt la fel de încrezător cã se poate ajunge la un consens în USL
12 Feb 2014   •   11:12

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu mai este la fel de încrezător în faptul că în USL se mai poate ajunge la un consens în legătură cu restructurarea Guvernului, el arătând că este foarte surprins de atitudinea PNL, care a respins propunerea premierului Ponta.
   
"Sincer, nu mai sunt la fel de încrezător (că se poate ajunge la un consens - n.r.). În primul rând, sunt foarte surprins de această atitudine - am înţeles că până acum nu am făcut nimic în Guvern şi trebuie să vină nu-ştiu-cine ca să ne îmbunătăţească activitatea, am înţeles că să ne coordoneze, foarte bine", a spus Dragnea, citat de Mediafax.
   
El a precizat că social-democraţii au rămas surprinşi de faptul că PNL nu e de acord cu varianta de restructurare propusă de Ponta, arătând că în PSD nu se înţeleg motivele pentru care PNL nu acceptă.
   
"Premierul a spus foarte clar că înainte de fiecare şedinţă de Guvern dumnealui şi cei patru viceprim-miniştri care reprezintă cele patru partide au o discuţie politică în ceea ce priveşte oportunitatea actelor normative care se adoptă în Guven şi nu înţelegem de ce nu se acceptă", a spus Dragnea.
   
El a precizat că Victor Ponta a propus o formulă corectă, cu o logică destul de sănătoasă, anume ca fiecare partid să aibă un viceprim-ministru.
   
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, precizând că ar fi o devalorizare a funcţiei şi nu e posibil ca Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis.
   
Antonescu a declarat că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC să obţină o poziţie de vicepremier.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close