x close

Dragnea: Pactul de coabitare poate fi salvat

de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   12:10
Dragnea: Pactul de coabitare poate fi salvat 418 Foto: Agerpres
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că premierul Victor Ponta vrea ca acordul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu să funcţioneze, preşedintele executiv al PSD apreciind că pactul poate fi salvat.
 
Pactul de coabitare "a fost necesar iniţial, pentru că, cel puţin aşa a părut, că acel document scris pe care premierul l-a respectat şi şi l-a asumat cu toată responsabilitatea şi l-a luat în serios a fost apreciat de cancelariile internaţionale şi a arătat că în România în 2013 va fi stabilitate, înţelegere, o colaborare instituţională corectă între Guvern şi Preşedinţie şi, din câte ştiu eu, premierul doreşte în continuare ca acest acord să funcţioneze, nu doreşte să-l denunţe", a spus Dragnea la RFi, potrivit Mediafax.
 
Victor Ponta "nu vrea să-l denunţe şi în continuare dacă mai poate fi salvat ca şi acord în continuare, de ce nu?", a continuat vicepremierul. 
 
Întrebat dacă el crede că pactul de coabitare mai poate fi salvat, Dragnea a răspuns: "Da, eu cred că da. Sunt realist".
 
În ceea ce priveşte efectele, dacă acordul de coabitare s-ar rupe, vicepremierul a spus: "Nu ştiu ce efecte ar putea avea în plan intern, chiar nu-mi dau seama, dar s-ar putea ca în plan extern să creeze iar o imagine că în România chiar cele două instituţii nu se pot înţelege, Guvernul şi Preşedinţia, instituţii importante. Şi nu ştiu, parcă ar fi important să rămânem în continuare cu această imagine de ţară stabilă în zonă, în regiune".
 
Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au început, miercuri, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier.
 
Traian Băsescu a declarat, marţi, că aşteptările sale în privinţa întâlnirii de miercuri se referă la o analiză cinstită a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.

 Pe 2 octombrie, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de la DNA, după o săptămână de la reînnoirea delegării pe funcţie.

Procurorul Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA, a solicitat, în 3 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta în presă.
 
În solicitarea adresată CSM, procurorul Lucian Papici consideră că "afirmaţiile denigratoare făcute de prim-ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională".
 
Afirmaţiile au fost făcute în 2 octombrie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, în contextul în care, cu puţin timp înainte, fusese transmis, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ordinul prin care s-a dispus încetarea delegării în funcţia de procuror şef de secţie a lui Lucian Papici, preciza DNA într-un comunicat de presă.
  

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati