Antena 3 CNN Politică Dragnea: PSD cere anularea alegerilor şi repetarea turului II

Dragnea: PSD cere anularea alegerilor şi repetarea turului II

Dragnea: PSD cere anularea alegerilor şi repetarea turului II
08 Dec 2009   •   14:14

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, împreună cu senatorul PSD Dan Şova, au mers, marţi, la Curtea Constituţională, unde au depus contestaţiile privind desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. PSD solicită anularea turului doi şi repetarea scrutinului. Dovezile privind fraudarea alegerilor vor fi depuse miercuri la Curtea Constituţională.

"Avem camioane de probe care susţin acuzaţia de fraude electorale", a declarat Liviu Dragnea. El a adăugat că PSD a luat decizia de a prezenta Curţii Constituţionale "o sinteză" a "camioanelor" de probe, care "vin valuri-valuri" la sediul partidului.

Secretarul general al PSD a explicat că, deocamdată, aceste dovezi sunt centralizate la centru urmând să fie depuse mâine la Curtea Constituţională într-o formă care să permită depozitarea lor.



Dragnea a susţinut că probele ce vor fi aduse vizează toate formele de fraudare electorală. "Este vorba de toate tipurile de fraudă posibilă. Discutăm de vot multiplu, de mită electorală, procese-verbale modificate la BEJ după ce au ieşit de la secţiile de vot şi multe altele" a subliniat el.

Senatorul-jurist, Dan Şova a afirmat la rândul său, că argumentele PSD constau în "fraudele masive comise, de la Botoşani la Călăraşi până la Constanţa".

"Au caracter de probe pe care le vor analiza judecătorii (Curţii Constituţionale - n.r.). Veţi vedea, o să fie ok" a spus Şova.

El a arătat că PSD va putea demonstra, fără putiinţă de tăgadă, că fraudarea elegrilor a fost făcută numai de PDL.



Liderii PSD au anunţat încă de luni că vor contesta rezultatul alegerilor. Liderii PSD sunt nemulţumiţi de decizia comunicată de Biroul Electoral Central, care îl clasează învingător pe Traian Băsescu. Aceştia doresc o reanalizare a tuturor voturilor anulate, renumărarea şi analizarea voturilor din secţiile speciale şi vor să fie verificate mai multe probleme cu privire la frauda electorală.

Social-democraţii au lucrat continuu de ieri ca să strângă cât mai multe dovezi pentru a demonstra că turul doi al alegerilor prezidenţiale a fost fraudat de PDL la scară largă. Pesediştii au luat la puricat CNP-urile persoanelor care au votat în data 6 decembrie în secţiile speciale pentru a verifica dacă aceştia au votat de mai multe ori şi la alte secţii. În secţiile din străinătate, ei susţin că au găsit cazuri de votanţi ale căror CNP-uri nu se potriveau cu cele de pe listele permanente.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD alegeri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close