Antena 3 Politică Dragnea: Vor exista 8 sau 9 regiuni. Cel mai important criteriu este numărul de slujbe non-agricole

Dragnea: Vor exista 8 sau 9 regiuni. Cel mai important criteriu este numărul de slujbe non-agricole

de G.S.    |    09 Iun 2013   •   12:22
Dragnea: Vor exista 8 sau 9 regiuni. Cel mai important criteriu este numărul de slujbe non-agricole
Sursa foto: Foto: Agerpres

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, că numărul regiunilor de dezvoltare va fi opt sau nouă, iar cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora ţine de caracterul dominant al slujbelor agricole, care ar putea să ducă la nedezvoltare, conform Mediafax.

Vicepremierul a reiterat faptul că în prezent se află în discuţii două variante în ceea ce priveşte numărul viitoarelor regiuni, fie opt, fie nouă astfel de entităţi administrative. 
"Criteriile pe care le-am avut în vedere sunt în principal criterii funcţionale. Am spus de la început, nu intenţionez să propun (...) un proiect de regionalizare care să aibă la bază criterii etnice, pentru că ţinta principală pentru care vrem să înfiinţăm aceste regiuni o reprezintă dezvoltarea echilibrată a României. Dacă punem o hartă a dezvoltării actuale se vede foarte clar care sunt diferenţele de dezvoltare între judeţe...asta înseamnă că dacă noi vom continua cu sistemul administrativ actual, riscăm să transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori", a declarat Dragnea, într-o emisiune televizată.
El a fost întrebat care sunt criteriile principale în funcţie de care va fi impărţită România în regiuni. 
"În primul rând într-o regiune este important să ai cât mai multe slujbe non-agricole, ăsta este un criteriu obligatoriu pentru dezvoltare. Dacă numărul de slujbe agricole într-o regiune este mai mare decât celelalte, este clar o reţetă pentru nedezvoltare", a afirmat Dragnea. 
În al doilea rând, el a susţinut că regiunile trebuie să aibă capacitatea ca fluxurile de comunicaţie şi de mobilitate a mărfurilor şi persoanelor, transportul şi infrastructura să le aducă dezvoltare. 
De asemenea, vicepremierul a afirmat că este "foarte important" ca într-o regiune să nu existe judeţe de acelaşi fel, cum este cazul Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa, care este "o soluţie foarte proastă". 
"Ar însemna că sunt judeţe numai agricole şi această regiune va avea şanse foarte mici pentru dezvoltare", a mai susţinut Dragnea. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close