Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, despre Schengen: "Cifrele oficiale contrazic temerile Austriei"

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, despre Schengen: "Cifrele oficiale contrazic temerile Austriei"

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a reacţionat după ce România a fost blocată de Austria şi Olanda la aderarea în spaţiul Schengen şi susţine că "cifrele oficiale contrazic temerile Austriei".

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, despre Schengen: "Cifrele oficiale contrazic temerile Austriei"
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Cojoianu    |    08 Dec 2022   •   16:02

De asemenea, Dragoş Pîslaru a susţinut că "Austria s-a opus aderării noastre într-un joc dur care nu ține cont de criterii, ci de rațiuni politice".

"Azi nu. Mai stăm la poarta Schengen. Austria s-a opus aderării noastre într-un joc dur care nu ține cont de criterii, ci de rațiuni politice. Migrația a fost un paravan tehnic din spatele vetoului politic al Austriei. De fapt, cifrele oficiale contrazic ”temerile” Austriei. Miza a fost, de fapt, politica internă. Guvernul de la Viena se pregătește de alegeri regionale și este cotat pe a doua poziție.

De aceea ne-am trezit cu acest discurs anti extindere Schengen cu doar două săptămâni înainte de Consiliul JAI. Cert este că noi cei din Partidul REPER / RENEW nu vom sta cu mâinile în sân. Vom căuta soluții la nivel european, inclusiv la Curtea Europeană de Justiție, pentru a contesta decizia nejustificată a Austriei. Vom pune aceste soluții pe masa Guvernului și vom colabora pentru implementarea lor.

Este o prioritate națională. Vom lupta pentru drepturile cetățenilor români. Nu are sens să ne lamentăm acum, să interzicem șnițelele și pe Mozart. Trebuie inteligență și pricepere pentru a presa o decizie pozitivă în cel mai scurt timp. Pasul imediat următor este Consiliul European, unde cancelarul austriac va fi pus la zid. PS: Atenție, votul Olandei a fost împotriva Bulgariei, nu a noastră. Pentru cei care zic altceva, uitați-vă în minuta atașată votului, în care se explică mai mult decât clar", a susţinut Pîslaru pe pagina sa de Facebook.

Austria și-a menținut până la capăt opoziția față de intrarea României în Schengen și a votat, astăzi, împotriva aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație, transmite Antena 3 CNN. Au fost înregistrate 25 de voturi în favoarea României și două voturi împotrivă, din partea Austriei și Olandei.

Azi nu. Mai stăm la poarta Schengen. Austria s-a opus aderării noastre într-un joc dur care nu ține cont de criterii, ci...

Publicată de Dragoș Pîslaru pe Joi, 8 decembrie 2022

×
Subiecte în articol: Schengen dragos pislaru
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close