Antena 3 CNN Politică Dragoş Preda (PNL): "Riscăm să pierdem sursa de finanţare pentru un spital modern pentru copii din cauza Primăriei Sectorului 1"

Dragoş Preda (PNL): "Riscăm să pierdem sursa de finanţare pentru un spital modern pentru copii din cauza Primăriei Sectorului 1"

Dragoş Preda (PNL) trage un semnal de alarmă cu privire la sursa de finanţare pentru un spital modern pentru copii, care ar putea fi pierdută tocmai din cauza Primăriei Sectorului 1, instituţie condusă de Clotilde Armand.

Dragoş Preda (PNL): "Riscăm să pierdem sursa de finanţare pentru un spital modern pentru copii din cauza Primăriei Sectorului 1"
Sursa foto: Facebook / Dragoş Preda
de Georgiana Adam    |    21 Iun 2021   •   18:48

Dragoș Preda, politicianul PNL care a atras atenția tuturor când i s-a adresat primarului Clotilde Armand într-o franceză impecabilă, trage acum un semnal de alarmă cu privire la situația spitalelor și a școlilor din Sectorul 1.

Preda a declarat că tăierea finanţărilor pentru spitalele şi şcolile din Sectorul 1 creează probeleme în lanţă, iar lipsa de colaborare a primarului Clotilde Armand poate duce la pierderea a 78 de milioane de euro, bani de la Banca Mondială obţinuţi pentru constuirea unui spital modern pentru copii.

"Am avut deja mai multe discuții, una foarte importantă cu dr Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, o unitate medicală de maximă importanță nu doar pentru sector, ci pentru tot Bucureștiul și toată regiunea.

E un spital care tratează 800-1000 de copii pe zi, iar tăierea finanțării afectează direct funcționarea lui, este vorba despre activitatea curentă, plata utilităților, funcționalitatea clădirilor, verificările curente.

Clădirile astea depind efectiv de fondurile alocate de Primărie, iar ele trebuie deblocate de urgență", a spus Preda într-un interviu pentru evz.ro, şi care a precizat, dată fiind experiența sa în administrația locală a Parisului, că în Franța 60% din fondurile necesare funcționării spitalelor publice vine de la autoritatea locală, iar restul de 40% de la Ministerul Sănătății.

Dragoş Preda, candidat la preşedinţia PNL Sector 1, a mai explicat că a discutat cu managerul Spitalului Grigore Alexandrescu despre proiectul celui mai mare spital de arşi pentru copii din România.

"Se cer imperativ spitale. Peste tot, în toată țara. Spitale moderne, funcționale, la nivel european. Ei bine, a fost identificată sursa de finanțare, vorbim despre 78 de milioane de euro antamați de la Banca Mondială pentru acest viitor spital pentru copii, dar există desigur și o condiție, demararea lucrărilor pentru clădire până în 2024.

Este nevoie ca primăria Sectorul 1 să se implice. Este nevoie de niște avize de la Primăria Capitalei, pentru care termenele au fost deja depășite. Clădirea trebuie ridicată, altfel pierdem banii", a mai spus politicianul.

×
Subiecte în articol: Dragoş Preda PNL sectorul 1
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close