Antena 3 CNN Politică Drulă atrage atenția primarilor Sectoarelor 3 și 5: Nu au desființat chioșcurile de la metrou: Nu vreau să cred că nu vor să-și facă datoria legală

Drulă atrage atenția primarilor Sectoarelor 3 și 5: Nu au desființat chioșcurile de la metrou: Nu vreau să cred că nu vor să-și facă datoria legală

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, luni seară, că primarii Sectoarelor 3 și 5 nu au desființat niciun chioșc din stațiile de metrou. Dispozițiile de desființare a chioșcurilor fără autorizație trebuie date de primăriile de sector, a mai precizat acesta.

Drulă atrage atenția primarilor Sectoarelor 3 și 5: Nu au desființat chioșcurile de la metrou: Nu vreau să cred că nu vor să-și facă datoria legală
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Iun 2021   •   23:06

"Desființarea o fac primăriile de sector, e responsabilitatea lor legală. Sectoarele 2, 4 și 6 au terminat complet stațiile lor. Sectorul 1 mai are patru stații, dar a făcut deja două sau trei. Nu s-au mișcat lucrurile în Sectoarele 3 și 5", a declarat ministrul Transporturilor la Digi24, precizând că în cele două sectoare nu a fost demolat niciun chioșc din stațiile de metrou.

"Nu vreau să cred că primarii de la Sectoarele 3 și 5 nu vor să-și facă datoria legală. M-au asigurat de mai multe ori că-și vor face treaba", a mai spus el, precizând că procedurile pot diferi de la o situație la alta.

Cătălin Drulă a mai afirmat că este datoria primarilor de sector să emită dispozițiile de desființare și că la Sectoarele 3 și 5 așteaptă de "o lună, o lună și jumătate" să fie emise.

"Eu sper că domnul primar Piedone își face treaba", a mai spus ministrul Drulă.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate la metrou a început în luna aprilie, cu staţia Ștefan cel Mare

Le-au trebuit autorităților aproximativ două săptămâni pentru a elibera spațiile, deși termenul limita a fost depășit demult.

Pricipala nemulțumire a ministerului Transporturilor a fost că, ani de zile, magazinele de la metrou au plătit chirii, dar banii au ajuns la firma sindicatului și nu mai departe în conturile Metrorex și ale ministerului. Pe de altă parte, legea prevede clar că Metrorex nu poate încasa bani din chirii.

Începerea demolărilor a fost anunțată și de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, precum și de alianța USR PLUS, în postări și imagini pe Facebook.

Radu Mihaiu a declarat că spațiile comerciale nu aveau autorizații de construire și că Poliția a suspendat activitatea firmelor. „Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a aprecizat primarul.

Primarul a adăugat că are „toată simpatia” pentru angajații firmelor care dețineau chișcurile, dar că au fost păcăliți, pentru că lucrau în spații amplasate ilegal.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close