Antena 3 CNN Politică Drumul către Cotroceni e pavat cu DOSARE

Drumul către Cotroceni e pavat cu DOSARE

Drumul către Cotroceni e pavat cu DOSARE
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Oct 2014   •   15:19

 Lupta pentru Palatul Cotroceni trece pe la procurori. Elena Udrea şi Monica Macovei, o actuală şi o fostă protejată a lui Traian Băsescu sunt anchetate de procurori. 

 
Plângeri s-au făcut şi Agenţia Naţională de Integritate pe numele altor candidaţi. 
 
Principalii candidaţi la alegerile din 2 noiembrie au probleme nerezolvate cu Justiţia. 
 
Cotat cu cele mai mari şanse la prezidenţiale, Victor Ponta s-a treyit cu o plângere la Agenţia Naţională de Integritate. Aceasta a fost depusă de ACL şi se referă la faptul că în declaraţiile de avere ale sale şi ale soţiei nu apar toate proprietăţile deţinute. 
 
Pe de altă parte, nici candidatul ACL nu stă mai bine. Klaus Iohannis are un proces tot cu A.N.I.  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru luni luarea unei decizii în cazul incompatibilităţii lui Klaus Iohannis. 
 
Elena Udrea a fost la rândul ei reclamată, însă la Parchet. Udrea este acuzată de conflict de interese şi deturnare de fonduri în cazul Complexului Stejarii. Are şi un denunţ recent făcut de Bercea Mondial, care susţine că în urmă cu 5 ani i-a dăruit Elenei Udrea un ceas cu diamante. Udrea a fost audiată recent şi la DNA, în dosarul primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.
 
Cealaltă femeie din cursa prezidenţială, Monica Macovei, este cercetată de DIICOT în urma unui denunţ făcut de Facias şi Grupul de Investigaţii Politice. Macovei este acuzată de trădare şi de faptul că a distribuit informaţii false despre statul român. 
 
Călin Popescu Tăriceanu are un dosar mai vechi, în care a fost reclamat că a făcut trafic de influenţă pentru Dinu Patriciu atunci când i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să intervină în favoarea acestuia. 
 
De departe însă, cele mai mari probleme cu justiţia le are Dan Diaconescu. Acesta a fost deja condamnat în primă instanţă la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar de şantaj. În plus, dosarul deschis în 2012 în cazul privatizării Oltchim nu este încă finalizat. Dan Diaconescu este acuzat, în acest caz, de înşelăciune. 
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close