Antena 3 CNN Politică Ducu Bertzi, colaborator al Securităţii

Ducu Bertzi, colaborator al Securităţii

Ducu Bertzi, colaborator al Securităţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Feb 2011   •   12:02

Un nou nume pe lista neagră a CNSAS - cântăreţul Ducu Bertzi. Decizia de colaborare în cazul lui Alexandru (Ducu) Bertzi a fost dată recent, iar pe 24 februarie a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti dosarul în care CNSAS cere constatarea calităţii de colaborator al Securităţii a artistului, informează Mediafax.

Surse din CNSAS au declarat că Direcţia de investigaţie a constatat că Ducu Bertzi şi-a pus locuinţa la dispoziţia Securităţii.

Primul termen în procesul dintre CNSAS şi Ducu Bertzi a fost fixat de instanţă pentru 6 septembrie.

Începuturile muzicale ale lui Bertzi se regăsesc în concertele obligatorii care trebuiau susţinute la Şcoala de muzică-vioară. În 1969, la doar 14 ani, îşi înfiinţează prima trupă de rock - Express 69, iar din 1973, se apucă de folk şi câştigă şi primul premiu la un festival de muzică şi poezie. În peste 30 de ani de activitate, Bertzi a susţinut peste 4000 de spectacole în ţară şi în străinătate.

În decembrie 2007, Ducu Bertzi a primit din partea PF Patriarh Daniel cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei – "Crucea Moldavă", se arată pe site-ul artistului.

 


×
Subiecte în articol: CNSAS locuinta Securitate
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close