Antena 3 Politică După comunism, Băsescu se gândeşte să condamne şi mineriada din iunie '90 (VIDEO)

După comunism, Băsescu se gândeşte să condamne şi mineriada din iunie '90 (VIDEO)

18 Iun 2009   •   20:04
După comunism, Băsescu se gândeşte să condamne şi mineriada din iunie '90 (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu

După condamnarea comunismului, preşedintele Traian Băsescu se gândeşte să condamne şi mineriada din 13-15 iunie 1990. Confesiunea a fost făcută de şeful statului către Gabriel Liiceanu. S-a întâmplat miercuri seară, în timp ce preşedintele Băsescu părăsea târgul de carte Bookfest.

Provocarea a fost lansată de Gabriel Liiceanu, cel care la finalul evenimentului de la Romexpo i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că ar trebui să se gândească şi la cel de-al treilea pas.

Primul ar fi fost condamnarea în Parlament a comunismului, iar al doilea - lansarea volumului de documente care stau la baza raportului Tismăneanu. După acest moment, şeful statului i-a spus lui Gabriel Liiceanu la ce se gândeşte de fapt.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu spune însă că evenimentele din 13-15 iunie 1990 nu prea se pot condamna. Implică două etape diferite: ce s-a petrecut pe 13 iunie şi cu ce s-a continuat în zilele de 14 şi 15- tot iunie 1990.Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close