Antena 3 CNN Politică După nepoată, Boc şi-a angajat fostul şofer de la PD-L pe post de consilier personal la Cancelarie

După nepoată, Boc şi-a angajat fostul şofer de la PD-L pe post de consilier personal la Cancelarie

După nepoată, Boc şi-a angajat fostul şofer de la PD-L pe post de consilier personal la Cancelarie
Sursa foto: Emil Boc
27 Feb 2009   •   09:17

Premierul Emil Boc angajează, în continuare, la Cancelaria Primului-Ministrului, apropiaţi cu care a lucrat la Cluj sau la partid. Asta, în condiţiile în care ecourile scandalului concedierilor nu s-au stins încă. Ultima achiziţie, în acest sens, este Marius Buzea, fostul şofer al lui Emil Boc de la PD-L, avansat în funcţia de consilier personal la Cancelaria Guvernului.
Marius Buzea, fostul şofer de la Partidul Democrat Liberal, a fost angajat de Emil Boc, în urmă cu aproximativ o lună, pe postul de consilier personal în cadrul Cabinetului primului ministru. Buzea a fost, până de curând, salariat al PD-L, calitate în care a încasat, anul trecut, aproape 10.000 de lei. Numai că printre atribuţiile sale de serviciu figura inclusiv conducerea maşinii preşedintelui de partid Emil Boc.
Informaţia privind angajarea la Palatul Victoria a lui Marius Buzea, fost şofer al lui Emil Boc, a fost prezentată de Jurnalul Naţional şi Victor Ciutacu, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.


În ceea ce priveşte relaţia directă de muncă dintre Buzea şi premierul Boc, care durează de mai bine de cinci ani, aceasta nu mai este nicio noutate. Informaţia a fost deja confirmată parţial de Biroul de presă al Guvernului.
Contractul de muncă al lui Buzea va dura atâta timp cât Emil Boc se va afla la şefia Executivului, se arată în acelaşi document oficial.
Cazul Buzea nu este unul singular. Exemple de prieteni, colaboratori şi chiar de rude ale premierului instalate la Guvern întâlnim la tot pasul. Mihaela Boc, de pildă, nepoata premierului, este consilier în candrul Cancelariei, iar Cătălin Baba, fostul coleg de catedră al lui Boc, este chiar şeful Cancelariei.
Numirile controversate vin în contextul în care Emil Boc a anunţat reducerea numărului de posturi din Cancelarie de la 304 la 167 locuri.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc cancelarie PD-L Catalin Baba
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close