Antena 3 CNN Politică După OUG 13, Iordache revine. Fostul ministru vrea ca banii folosiți ilegal de partide să nu mai fie confiscați

După OUG 13, Iordache revine. Fostul ministru vrea ca banii folosiți ilegal de partide să nu mai fie confiscați

După OUG 13, Iordache revine. Fostul ministru vrea ca banii folosiți ilegal de partide să nu mai fie confiscați
de M.Z.    |    07 Apr 2017   •   15:56

Revenit pe băncile Parlamentului în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, inițiatorul celebrei OUG 13, care redefinea abuzul în serviciu și dezincrimina favorizarea infractorului prin decizii ale demnitarilor, s-a aplecat recent și asupra Legii finanțării activității partidelor politice și a campaniilor electorale. În acest sens, el a propus amendarea legii, astfel încât banii folosiți ilegal de partide în alegeri sau la referendum să nu mai poată fi confiscați, potrivit Profit.ro.

Proiectul respectiv a fost respins de Senat în toamna anului trecut, după ce Guvernul Cioloș a arătat că nu poate fi făcută excepție de la lege pentru astfel de cazuri. Între timp, proiectul a ajuns și la Camera Deputațior, Guvernul Grindeanu arătând că nu formulează vreo poziție de susținere sau respingere și apreciind că Parlamentul este cel care trebuie să decidă în această privință. 

Inițiatorul OUG 13 propune totodată eliminarea obligației candidaților sau partidelor de a returna banii sau contravalorea în bani a bunurilor și serviciilor care fac obiectul unor contravenții constatate de Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit legii finanțării partidelor. 

×
Subiecte în articol: Florin Iordache OUG 13 ordonanta 13
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close