Antena 3 CNN Politică Duvăz: După închiderea urnelor, prin reştampilare, s-au anulat voturi pentru Geoana

Duvăz: După închiderea urnelor, prin reştampilare, s-au anulat voturi pentru Geoana

Duvăz: După închiderea urnelor, prin reştampilare, s-au anulat voturi pentru Geoana
Sursa foto: duvaz
12 Dec 2009   •   15:13

Procesul electoral naşte ample controverse între membrii PSD şi PD-L. Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz susţine că e nevoie de expertize tehnice, nu de ?perdele de fum?. "După închiderea urnelor, prin reştampilare, s-au anulat voturi care erau în favoarea lui Mircea Geoana", a declarat acesta.

Practic, este nevoie acum de o expertiză tehnică ce ar putea să indice ora la care a fost pusă cerneala pe hârtiile de vot. ?Noi am reclamat falsuri, iar aceste lucruri se pot constata prin expertize, nu prin renumărare de voturi?, spune Duvăz.

PSD solicită compararea tuturor CNP-urilor din secţiile speciale cu cele din secţiile normale, iar în străinătate să se facă verificări din care să reiasă dacă numărul de voturi coincide cu numărul de declaraţii pe propria răspundere completate şi semnate la votare.

Potrivit lui Duvăz, există dovezi potrivit cărora vineri, în străinătate, însă se mai completau aceste declaraţii. În acest caz, e nevoie şi de expertiza grafologică.




În replică, preşedintele PD-L, Emil Boc susţine că toate aceste insinuări de fraudă nu sunt decât o jignire la adresa românilor din diaspora care s-au deplasat sute de kilometri pentru a vota.
?Nu pot să înţeleg de ce PSD nu îşi întreabă proprii reprezentanţi de la secţiile de votare din străinătate de ce au semnat procesele verbale şi de ce nu au contestat atunci rezultatele votului. La fel şi reprezentanţii PNL. Să se prezinte la partidele lor reprezentanţii de la secţia 52 din Paris şi să spună de ce au semnat procesele verbale şi de ce nu s-au plâns că sunt prea mulţi sau prea puţini la vot?, spune Boc.

Emil Boc şi-a arătat neînţelegerea faţă de voturile din afara României şi s-a întrebat "de ce au semnat şi nu au contestat atunci şi acolo procesul verbal care a consemnat rezultatul votului".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD Mircea Geoană Emil Boc
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close