Antena 3 CNN Politică E fierbere în PSD, înainte de alegeri. Cine este politicianul pentru care partidul înfiinţează, special, o funcţie

E fierbere în PSD, înainte de alegeri. Cine este politicianul pentru care partidul înfiinţează, special, o funcţie

E fierbere în PSD, înainte de alegeri. Cine este politicianul pentru care partidul înfiinţează, special, o funcţie
de O.P.    |    12 Apr 2013   •   05:39

 E fierbere mare în PSD. Lupta pentru funcţii în tabara social democrată mai aprigă ca niciodată. Nu pentru prima funcţie, acolo unde Victor Ponta nu are nicio emoţie, ci pentru cele de vicepreşedinţi.  Pentru Liviu Dragnea va fi înfiinţată o nouă funcţie, lui Ioan Rus i se face loc la Bucureşti.

Liviu Dragnea va deveni preşedinte executiv al partidului. Nu există funcţia acum, dar va fi înfiinţată pentru el, la Congres. Scaunul gol pe care îl va lăsa Dragnea, dar şi şubrezit de atribuţii, va fi ocupat de Andrei Dolineaschi. Cel puţin el e favoritul. Atenţie! Secretarul general nu va mai fi ales la Congres, ci va fi validat de Comitetul Executiv la propunerea preşedintelui PSD şi va avea salariu.

Din cele 20 de funcţii de vicepreşedinţi, 5 merg la organizaţia de femei. Restul de funcţii se împart în două. Prima categorie este formată din vicepreşedinţii pe regiuni, 8 la număr. Pe această listă, cei cotaţi cu şanse mari sunt Gheorghe Nichita în Nord-EST, în Sud-Est- Gheorghe Bunea Stancu şi Nicuşor Constantinescu sau Radu Mazăre, în Sud- Mircea Cosma şi Silvian Ciupercă. Funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea sud-vest este vizată de Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, dar şi de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, susţinut de Liviu Dragnea.
 
În Vest, dacă senatorul Ilie Sârbu nu va dori să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte la nivel regional, în competiţie va intra preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Ioan Rus are cele mai mari şanse pentru a câştiga funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea Nord - Vest, fiind deja susţinut pentru această poziţie de mai multe organizaţii. Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea,  are şanse să fie ales vicepreşedinte al regiunii Centru, iar favorit pentru regiunea Bucureşti - Ilfov este Robert Negoiţă, actualul primar al Sectorului 3. 

A doua categorie de vicepreşedinţi sunt cei la nivel naţional. Aici îi vom regăsi printre candidaţi pe miniştrii Nicolae Bănicioiu, Dan Şova, Titus Corlăţean şi Mircea Duşa, dar şi pe Marian Oprişan, Constantin Nicolescu, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb şi pe Marian Vanghelie. În premieră pentru un partid din România, noua conducere a PSD va fi aleasă prin vot electronic. Alegerile din PSD vor avea loc pe 19 şi 20 aprilie, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 4.000 de delegaţi şi sub privirea lui Adrian Năstase, a cărui funcţie îl va aştepta NEOCUPATĂ atât cât va fi nevoie.




×
Subiecte în articol: alegeri alegeri
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close