x close

E oficial: Iohannis la MAI, Atanasiu - la Economie, Nicolăescu - la Finanţe, Buşoi - la Sănătăte. Antonescu: I-am comunicat premierului numele

de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   13:45
E oficial: Iohannis la MAI, Atanasiu - la Economie, Nicolăescu - la Finanţe, Buşoi - la Sănătăte. Antonescu: I-am comunicat premierului numele 418 Foto: Agerpres
Update 13.45 - Preşedintele Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, oficial, vineri nominalizările în Guvern: Klaus Iohannis - vicepremier şi ministru de Interne, Teodor Atanasiu - ministru al Economiei, Eugen Nicolăescu - ministru de Finanţe, Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii.

Antonescu a făcut acest anunţ, după şedinţa BPN al PNL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de cei nominalizaţi.
 
Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că această remaniere a avut loc pentru o mai mare vizibilitate la guvernare.
 
"Am ajuns în situaţia de a propune un număr destul de mare de noi miniştri, în contextul în care până şi noi, din interior, ne-am dorit să fim mai vizibili la guvernare şi mai bine înţeleşi ca liberali", a spus Antonescu.
 
Copreşedintele USL a precizat că i-a comunicat premierului toate aceste numiri.
 
"Toate aceste patru nume au fost comunicate de mine prim-ministrului. Aştept ca după întoarcerea lui să ne reluăm activitatea guvernamentală după aceste numiri.
 
Din punctul meu de vedere, nu avem nici un fel de problemă în legătură cu ele. Dorim un guvern mai puternic, mai ordonat şi mai eficient", a adăugat Crin Antonescu.

 
Update 12.26 - Şedinţă cu scântei la PNL, în spatele uşilor închise. Foştii miniştri liberali Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu se disculpă, spunând că ei nu sunt oamenii PSD.

Chiţoiu le-a spus colegilor săi liberali în şedinţă, că el nu este omul PSD, el nu vine şi nu cumpără. 
 
"Nu sunt şobolanul PSD", le-ar fi spus fostul ministru Daniel Chiţoiu colegilor de partid.
 
La rândul său, şi Radu Stroe a spus în şedinţă că el nu a avut nicio vină în tragicul accident aviatic din Apuseni, dar totuşi a demisionat. De asemenea, şi Stroe a precizat în şedinţă, potrivit unor surse, că el nu este omul PSD.


Update 10.39Ministrul Economiei a demisionat. Teodor Atanasiu în locul lui Andrei Gerea

________________________________________________

Ştirea iniţială 10.24

Astăzi este ziua remanierii miniştrilor PNL. După ce Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu au demisionat, şi liberalii vor veni azi cu nume noi pentru acele portofolii, şi alţi miniştri ar putea fi schimbaţi. 
 
Azi, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL urmează să fie propuse o serie de schimbări la şefia unor ministere ce revin liberalilor. 
 
Biroul Politic al PNL începe în jurul orei 11, iar de acolo sunt aşteptate numele noilor miniştri. 
 
 
Posibile schimbări în Guvern
 
- Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar putea prelua Ministerul Finanţelor 
 
- Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, ar putea prelua Ministerul Sănătăţii
 
- Ministrul Economiei, Andrei Gerea, ar putea fi schimbat din funcţie cu Teodor Atanasiu (preşedinte PNL Alba)
 
- Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ar putea fi schimbat din funcţie cu Cristina Pocora (purtător de cuvânt PNL)
 
- Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, ar putea prelua Ministerul Afacerilor Interne 
 
- Ministerul Afacerilor Interne (PNL) - rocada cu Ministerul Apărării (PSD)
 
 
Crin Antonescu a anunţat încă de acum două săptămâni, ca activitatea colegilor săi care fac parte din Guvern va fi atent analizată în cadrul delegaţiei permanente a PNL, iar unii şi-ar putea pierde mandatele. Declaraţia a fost făcută în plin scandal legat de activitatea lui Radu Stroe la Ministerul de Interne, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni. 
 
La scurt timp, Stroe a demisionat, iar şefia MAI a fost preluată temporar de vicepremierul Gabriel Oprea. De altfel, el are şanse mari să rămână titular, mai ales după ce ieri Ponta i-a transmis lui Antonescu că nu-l va accepta niciodată în guvern pe Sorin Frunzăverde, nume vehiculat pentru şefia ministerului. 
 
Un alt minister rămas acum fără conducere este cel al Finanţelor, după demisia lui Daniel Chiţoiu. Varianta oficială e că fostul ministru se va dedica acum partidului. Colegii săi vorbesc însă despre un ultimatum pe care l-ar fi primit de la Crin Antonescu, cel care îl acuză că este prea apropiat de social-democraţi. Concret, pe liderul PNL l-ar fi deranjat faptul că ministrul său de Finanţe nu l-a informat că premierul Victor Ponta vrea să înjumătăţească ratele românilor cu venituri mici. Ca urmare, l-ar fi ameninţat pe Daniel Chiţoiu că, dacă nu pleacă din Guvern, pleacă din PNL. 
 
Se vehiculează că şefia acestuia va fi preluată de actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, iar în locul lui ar putea fi numit Cristian Buşoi, şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Nu este însă singura variantă care circulă pe surse.
 
Bogdan Olteanu declarase că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar că a ales să rămână la banca centrală.

 
 

Citeşte mai multe despre:

Radu Stroe Daniel Chitoiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati