Antena 3 CNN Politică EBA, în PE: Reorganizarea teritorială va rupe România de conceptul de stat comunist

EBA, în PE: Reorganizarea teritorială va rupe România de conceptul de stat comunist

EBA, în PE:  Reorganizarea teritorială va rupe România de conceptul de stat comunist
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iul 2011   •   20:10

Elena Băsescu a declarat în sesiunea plenară a Parlamentului European din perioada 4-6 iulie, că reorganizarea administrativ-teritorială a ţării va provoca o "rupere ireversibilă de conceptul de stat comunist". Mai mult decât atât, mezina preşedintelui a explicat că în acest fel se va face trecerea la "un stat construit pe baza conceptului european", titrează Gândul.

"Din punctul de vedere al dezvoltării strategice, în următorii ani acest proces va conduce la o rupere ireversibilă de conceptul de stat comunist. Va însemna trecerea la un stat construit pe baza conceptului european, care pune accentul pe dezvoltarea regională", a spus Elena Băsescu.

"Din păcate, dezbaterile au atins mai mult forma proiectului şi nu fondul. Tema reorganizării administrative este una de actualitate mai ales pentru noile state membre", a spus Elena Băsescu în plenul PE.

De asemenea, fiica şefului statului a apreciat că acest subiect este unul extrem de important din perspectiva Parlamentului European, întrucât vizează creşterea absorbţiei fondurilor europene şi îmbunătăţirea relaţiilor dintre comunităţile locale şi cele centrale. "Totodată, înseamnă descentralizare", a mai spus Elena Băsescu.



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close