Antena 3 CNN Politică EBA, ofensivă la adresa Olandei în Parlamentul European. Vezi ce a declarat

EBA, ofensivă la adresa Olandei în Parlamentul European. Vezi ce a declarat

EBA, ofensivă la adresa Olandei în Parlamentul European. Vezi ce a declarat
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
18 Apr 2012   •   20:09

Elena Băsescu a apreciat miercuri, într-o intervenţie în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, drept o "ironie a sorţii" faptul că o încărcătură de aproape 40 de milioane de ţigarete de contrabandă a staţionat patru zile, fără a fi descoperită, în portul Rotterdam din Olanda, ţară care, "invocând corupţia şi frauda", se opune aderării României la spaţiul Schengen, informează Agerpres.

"Evaziunea fiscală provoacă importante pierderi economice, afectează funcţionarea instituţiilor statului şi pune astfel în pericol siguranţa naţională', a afirmat Elena Băsescu în plenul Parlamentului, într-o intervenţie în cadrul unei dezbateri privind mijloacele de combatere a evaziunii şi fraudei fiscale.

"Ca o ironie a sorţii, o încărcătură de 40 milioane de ţigări de contrabandă, în valoare de 15 milioane de euro, a staţionat patru zile, fără a fi descoperită, în portul Rotterdam din Olanda, ţară membră Schengen. Acest lucru ar fi fost imposibil în portul Constanţa", a subliniat Elena Băsescu.

"Meritul acestei impresionante capturi, care a avut loc săptămâna trecută, revine autorităţilor irlandeze, pe care doresc să le felicit cu această ocazie", şi-a încheiat ea intervenţia.

Irlanda a realizat săptămâna trecută cea mai mare captură de ţigări de contrabandă din Europa în acest an. Autorităţile portului Dublin au confiscat 38 de milioane de ţigarete de contrabandă, cu o valoare pe piaţă estimată la 14,7 milioane de euro.

Cele patru containere cu ţigarete contrafpcute proveneau din Vietnam şi, în drumul spre Irlanda, au staţionat mai multe zile, fără a fi descoperite, în portul olandez Rotterdam.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close