Antena 3 CNN Politică "Echipa" lui Diaconescu, în aer: Mai multe persoane de pe lista sa îl susţin pe Ponta sau Geoană

"Echipa" lui Diaconescu, în aer: Mai multe persoane de pe lista sa îl susţin pe Ponta sau Geoană

"Echipa" lui Diaconescu, în aer: Mai multe persoane de pe lista sa îl susţin pe Ponta sau Geoană
Sursa foto: Valeriu Zgonea
18 Feb 2010   •   13:12

Vicepreşedintele Cristian Diaconescu a pus de le sine putere câţiva colegi pe lista sa cu echipa de conducere pe care o va propune la Congres. Din lista de 17 persoane depusă la sediul central al partidului prin intermediar, cinci persoane susţin că nu vor candida ca sprijinitori ai acestuia. Atât Valeriu Zgonea, cât şi liderul TSD, Nicu Bănicioiu au infirmat faptul că vor face parte din echipa lui Diaconescu, ca posibili concurenţi pentru postul de secretar general, şi de vicepreşedinte. Zgonea ne-a declarat că şi el şi Băniciociu au avut doar o discuţie cu Diaconescu pe această temă fără a-şi lua vreun angajament. Mai mult, Zgonea susţine că de fapt el s-a decis să sprijine candidatura vicepreşedintelui Victor Ponta la şefia PSD, gest care ar putea fi urmat şi de Bănicioiu. Potrivit unor surse social-democrate, nici Ioan Chelaru şi nici deputata de Buzău, Carmen Moldovean nu au ce căuta pe lista lui Diaconescu, cei doi fiind de fapt susţinători ai lui Mircea Geoană, care le-a rezervat posturile de vicepreşidinte şi de secretar executiv. Tot partizan al lui Geoană ar fi şi maramureşeanul Alexandru Cordoş.

"Nu este adevărat, am avut doar o discuţie ieri cu domnul Diaconescu, la fel şi colegul Nicu Bănicioiu. Nu i-am promis nimic, doar că voi lua o decizie după ce voi vorbi şi cu Victor Ponta. Într-adevăr proiectele celor doi sunt cele mai apropiate de viziunea mea, generaţia mea. Numirea noastră pe această listă este o golăneală. Noi doi suntem cu Ponta. Lui Diaconescu i-am spus: nu îţi garantez nume fără să vorbesc cu Ponta. Azi l-am informat pe Diaconescu că merg cu Ponta" ne-a declarat Zgonea.

ZGONEA: NU AM GARANTAT CĂ ÎL SUSŢIN PE DIACONESCU



"Îl apreciez foarte mult pe domnul Diaconescu, dar cred că ar trebui să vină alături de oameni ca Victor Ponta, Liviu ragnea pentru a schimba modului de conducere al PSD" a reacţionat la rândul său, liderul tinerilor social-democraţi, Nicu Bănicioiu.

BĂNICIOIU: DIACONESCU AR TREBUI SĂ VINĂ ALĂTURI DE PONTA


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close