Antena 3 CNN Politică Eduard Novak, despre intonarea imnului Ținutului Secuiesc la competiții sportive: "Este foarte normal"

Eduard Novak, despre intonarea imnului Ținutului Secuiesc la competiții sportive: "Este foarte normal"

Ministrul Sportului, Eduard Novak, susține că nu există nicio problemă în intonarea imnului Ținutului Secuiesc în cadrul unor competiții sportive desfășurate pe teritoriul României.

Eduard Novak, despre intonarea imnului Ținutului Secuiesc la competiții sportive: "Este foarte normal"
Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak
de Mia Lungu    |    23 Noi 2022   •   22:24

Întrebat într-o conferință de presă pe tema intonării imnului Ținutului Secuiesc la unele competiții sportive din România, Eduard Novak (46 de ani) a spus că "este foarte normal".

"Domnul meu, e o regiune unde majoritar se vorbește în limba maghiară, e tradiția noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. E foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc, este respectat și prin Constituție și e tradiția noastră", a declarat ministrul Sportului.

Intonarea imnului Ținutului Secuiesc începe să devină o tradiție în Harghita, ceea ce generează controverse.

Pe patinoarul "Vakar Lajos", din Miercurea Ciuc, a devenit un obicei ca jucătorii echipei locale de hochei să îngenuncheze în momentul în care suporterii intonează imnul Ținutului Secuiesc, gest făcut în luna septembrie inclusiv de ministrului Mediului, Tanczos Barna.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close