Antena 3 CNN Politică Efectul interzicerii cumulului de pensii şi salarii: Simirad optează pentru pensie, Oprea pentru minister

Efectul interzicerii cumulului de pensii şi salarii: Simirad optează pentru pensie, Oprea pentru minister

Efectul interzicerii cumulului de pensii şi salarii: Simirad optează pentru pensie, Oprea pentru minister
06 Ian 2009   •   13:57

Social-democratul, Constantin Simirad a anunţat marţi că va renunţa, pe 21 ianurie, la mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, pe 21 ianuarie. El a explicat că nu doreşte să-şi piardă pensia de 3.000 lei pe care a obţinut-o în urma perioadei cât a activat ca ambasador al României în Cuba.
Premierul Emil Boc a anunţat, pe 30 decembrie 2008, că Guvernul a decis să interzică angajaţilor statului să cumuleze pensia cu salariul. Cei care au beneficiat de salarii compensatorii la pensionare şi doresc să lucreze în continuare în sistemul public sunt obligaţi să le returneze în termen de 30 de zile.
?Îmi prezint demisia din cauza ordonanţei 230/2008. Salariul meu este de 4.800 lei şi pensia de 3.000 lei, iar pentru 1.800 lei în plus nu merită efortul. Îmi voi depune demisia pe 21 ianuarie pentru că de atunci se aplică această lege. Rog ieşenii să-mi accepte scuzele mele, dar s-au schimbat condiţiile de lucru. Atât timp cât am stat aici îi asigur că mi-am îndeplinit angajamentul?, a declarat Constantin Simirad citat de NewsIn.
Simirad a precizat că se va retrage din viaţa politică şi publică, urmând a-şi dedica timpul liber scrisului.
La polul opus, noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea a preferat să renunţe la pensia sa de general, în favoarea demnităţilor publice. El a anunţat că a semnat cererea de suspendare a pensiei sale militare şi a returnat la bugetul de stat suma de 924.017.462 de lei vechi.
Banii respective constituie ajutorul acordat la trecerea sa în rezervă, de care a beneficiat în baza legii privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea pensie salariu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close