Antena 3 CNN Politică Efectul ?Vasile?: Ponta a dat ordin de recuperare a tinerilor parlamentari fugiţi la UNPR

Efectul ?Vasile?: Ponta a dat ordin de recuperare a tinerilor parlamentari fugiţi la UNPR

Efectul ?Vasile?: Ponta a dat ordin de recuperare a tinerilor parlamentari fugiţi la UNPR
Sursa foto: Carmen Moldovan
03 Mai 2010   •   15:28

Deputatul Carmen Moldovan revine în PSD, după ce conducerea acestui partid l-a revocat pe Ion Vasile din funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD Buzău, iar senatorul a anunţat că demisionează din această formaţiune ca gest de protest. Potrivit unor surse social-democrate, liderul PSD, Victor Ponta a mandatat luni liderii de grupuri parlamentare să încerce recâştigarea tinerilor parlamentari şi a specialiştilor plecaţi în gruparea Oprea, care a constituit recent UNPR. Cum liderii UNPR s-au anunţat drept concurenţi direcţi pentru PSD ca partid de stânga, Ponta are de gând să slăbească importanţa acestui partid în Parlament prin primirea în sânul partidului a "fiilor rătăcitori" cu pâine şi sare: funcţii de conducere la nivelul unor organizaţii judeţene şi promisiunea unui loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare, o perspectivă greu de garantat de UNPR. Potrivit surselor citate, sunt vizaţi îndeosebi parlamentarii foşti social-democraţi mai tineri care nu au avut antecendente de migraţionism politic până la episodul UNPR, dar şi specialişti precum Valeriu Steriu.

Deocamdată numai deputatul Carmen Moldovan a reacţionat pozitiv la politica uşilor deschise dictată de Ponta. un alt deputat, Gabriel Tiţa-Nicolescu a informat plenul Camerei că se retrage din grupul independenţilor şi va activa în continuare independent de vreun grup parlamentar. surse social-democrate îl dau ca şi revenit în PSD de unde a plecat la sfârşitul anului 2009.

Şi un alt deputat buzoian, Andrei Mocanu fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu este aşteptat să facă acelaşi gest după mazilirea lui Ion Vasile, adversar declarat al părintelui său şi al primarului municipiului, Constantin Boşcodeală, considerat deja printre social-democraţi, noul lider al organizaţiei judeţene.

Moldovan a precizat, pentru Mediafax, că îl va susţine pe primarul Constantin Boşcodeală în demersul său de a "pune pe picioare" organizaţia PSD Buzău.

Ea a precizat că plecarea sa din PSD a fost cauzată de activitatea lui Ion Vasile în fruntea organizaţiei partidului din Buzău.
Deputatul Carmen Moldovan a demisionat, în 17 martie, din PSD şi s-a alăturat Grupului independenţilor condus de Gabriel Oprea.
Ulterior, Carmen Moldovan a declarat că a decis să plece din PSD din cauza liderului Organizaţiei Judeţene, senatorul Ion Vasile, pe care l-a numit "personaj preistoric care transformă partidul în propria sa tarla".
La acea dată, un comunicat al independenţilor anunţa că deputatul Carmen Moldovan urma să fie purtătorul de cuvânt al UNPR. Însă, în 30 aprilie, conducerea UNPR a decis să o numească pe Mara Ştefan, fosta şefă a Biroului de Presă al PSD, în funcţia de purtător de cuvânt al formaţiunii.
În 17 martie, referindu-se la demisia lui carmen Moldovan din partid, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că "sunt destui care pleacă la putere pentru că nu pot sta în opoziţie", afirmând că astfel de persoane nu sunt importante pentru el. "Sunt destui care se duc la putere în perioada asta. Sunt oameni care nu pot să stea în opoziţie, pentru mine nu sunt importanţi. Au mers la partidul celor care nu mai suportă opoziţia şi vor la putere", a spus Ponta.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close