Antena 3 CNN Politică Ei sunt parlamentarii care au făcut un PACT

Ei sunt parlamentarii care au făcut un PACT

de O.P.    |    20 Aug 2013   •   06:05

Există parlamentari care s-au "născut politic" odată cu democraţia iar de 23 de ani sunt de neclintit din Parlament. Vorbim de cei mai longevi parlamentari care, imediat după revoluţie, pare că s-au pus exclusiv în slujba cetăţenilor, cel puţin dacă ar fi să le calculăm mandatele.

Bogdan Niculescu Duvăz de la PSD, Marton Arpad şi Kerekeş Karolz de la UDMR deţin recordul absolut în materie de mandate parlamentare. Au nu mai puţin de 7 la număr.

Cei 3 au intrat în Paralemnt în 1990 şi ocupă funcţia de deputat de 23 de ani, neîntrerupt. Kerekes Karoly este deputat UDMR de Mureş, Marton Arpad reprezintă judeţul Covasna, iar social democratul Bogdan Niculescu-Duvăz, a câştigat la alegerile din 2012 un loc de deputat într-un colegiu din Argeş. Medalia de argint, este câştigată de alţi 6 parlamentari.

Ioan Oltean de la PDL este deputat de Bistriţa de 21 de ani, primul său mandat datând din perioada 1990-1992 când a activat ca membru FSN.   Laszlo Borbely de la UDMR este deputat de Mureş, şi singura perioadă în care nu a mai prins un loc  în legislativ a fost în 1996-2000. Ca ei mai sunt, Anghel Stanciu de la PSD, Eugen Nicolicea de la UNPR şi Antal Istvan de la UDMR. Medalia de bornz este câştigată de 9 paralmentari.

Social democratul Viorel Hrebenciuc, are la activ 5 mandate, din 1996 până în prezent. Lista este completată de Attila Kelemen de la UDMR, Mădălin Voicu de la PSD, Dan Nica de la PSD, Mircea Man de la PDL, Costică Canacheu de la PDL, Varujan Pambuccin, Slavomir Gvozdenovici şi Oana Manolescu, toţi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale.

×
Subiecte în articol: politicieni politica parlament

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close