Antena 3 CNN Politică Ei sunt politicienii beneficiari ai contestației în anulare

Ei sunt politicienii beneficiari ai contestației în anulare

Ei sunt politicienii beneficiari ai contestației în anulare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
06 Feb 2019   •   11:18

Lovitură de teatru în scandalul completeleor de judecată. Liviu Dragnea va fi principalul beneficiar al ordonanţei privind contestaţia în anulare, dacă aceasta va fi adoptată de Guvern. 

Potrivit Europa Liberă, dacă instanţa va accepta rejudecarea dosarului Referendumul, preşedintele PSD va scăpa basma curată definitiv. 

Asta pentru că faptele de care a fost acuzat sunt deja prescrise. Ordonanţa va da peste cap şi dosarele unor condamnaţi celebri precum Cătălin Voicu, Monica Iacob Ridzi sau George Copos.

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, printr-o sentinţă dată în 2015. În cazul în care ordonanţa privind contestaţia în anulare va fi adoptată, Dragnea poate cere rejudecarea. Însă, potrivit Europa Liberă, faptele de care a fost acuzat au fost comise în 2012, iar termenul de prescripţie este de 5 ani, la care s-ar putea adăuga încă doi ani şi jumătate. Chiar şi în cel mai pesimist scenariu, după finalul anului 2019 Dragnea nu mai poate fi acuzat de nimic în acest dosar.

Un alt beneficiar al ordonanţei ar fi Cătălin Voicu, fost senator PSD. Acesta nu ar scăpa doar de cazier - condamnare la închisoare de șapte ani pentru trafic de influență și abuz în serviciu, prin prescripția faptei. Voicu este șters și de la plata prejudiciului - 200.000 de euro și 119.000 lei.

Şi fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, ar fi iertat de plata a 327.928 de lei, suma care i-a fost confiscată în dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Mită pentru casa mamei". Faptele s-au prescris deja, închisoarea a executat-o, așadar îi mai rămâne doar recuperarea banilor.

Bani poate recupera şi George Copos, fost ministru al economiei și industriilor, care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune şi spălare de bani. În acest dosar a plătit un prejudiciu de 876.914 euro.

×
Subiecte în articol: Dragnea politicieni
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close