Antena 3 CNN Politică ELCEN răspunde în criza apei calde din București și dă vina pe Gabriela Firea: "Se datorează dezinteresului"

ELCEN răspunde în criza apei calde din București și dă vina pe Gabriela Firea: "Se datorează dezinteresului"

Lovitură grea pentru fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. După ce aceasta a acuzat că, în timpul campaniei, ”s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri”, pentru ca populația să fie ostilă față de domnia sa, ELCEN ripostează și o acuză că „dezinformează” și „minte pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea din București și dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său”.

ELCEN răspunde în criza apei calde din București și dă vina pe Gabriela Firea: "Se datorează dezinteresului"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    06 Oct 2020   •   09:30

„Orice formă de ostilitate a populației față de Primăria Municipiului București în timpul mandatului Gabrielei Firea în legătură cu lipsa apei calde se datorează de fapt dezinteresului total pe care aceasta, împreună cu echipa sa, l-au manifestat în cei 4 ani de mandat față de termoficarea din București, preferând să cheltuiască banii publici pe orice altceva decât pentru modernizarea rețelelor aflate într-o stare tehnică gravă”, acuză ELCEN.

„Cheltuielile uriașe investite in imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investițiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esențiale pentru modernizarea rețelelor, precum și nerespectarea în mod repetat a obligațiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilității opiniei publice față de acest mandat dezastruos pentru București.

”A minți cu nonșalanță din această poziție implică interes doar pentru imaginea proprie, intenție clară de manipulare”

Ieșirile publice fără fundament, precum și răspândirea de informații false și inducerea în eroare în mod intenționat și repetat a opiniei publice au depășit de fiecare dată sfera competențelor reprezentantului unei instituții a cărei principală responsabilitate este grija față de cetățeni. A minți cu nonșalanță din această poziție implică interes doar pentru imaginea proprie, intenție clară de manipulare, lipsă de respect față de opinia publică și, mai ales, lipsă de decență profesională”, mai spune ELCEN.

”Starea deplorabilă în care se află rețeaua de transport și distribuție a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent”

„ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi de funcționare conform solicitărilor Termoenergetica. Și în perioada indicată de Gabriela Firea în declarația mincinoasă de ieri, CET-urile ELCEN aflate în funcțiune au furnizat agent termic în parametri corespunzători, în conformitate cu comanda zilnică contractuală a Termoenergetica. Deși agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află rețeaua de transport și distribuție ca urmare a indiferenței Primăriei Municipiului București, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aprox. 800t/h în 2016 – aprox. 2200 t/h în 2020) și la dublarea pierderilor în doar 1 an (aprox. 1200 t/h în 2019 vs. aprox. 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă și livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcționează la limita de avarie”, se mai arată în comunicat, potrivit Digi24

Firea spunea ieri că „Guvernul a chinuit intenţionat cetăţenii”.

”Toată perioada de campanie și pre-campanie s-a oprit intenționat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura ca să fie ostilă față de mine populația”, spunea, luni, Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea ELCEN
Parteneri
Tristan Tate a dat un bilet reporterului Antena 3 CNN
x close