Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu, posibil candidat la alegerile parlamentare. Ion Cristoiu: Va trage partidul în sus

Elena Băsescu, posibil candidat la alegerile parlamentare. Ion Cristoiu: Va trage partidul în sus

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Elena Băsescu, ar putea apărea pe listele PMP pentru alegerile parlamentare.

Elena Băsescu, posibil candidat la alegerile parlamentare. Ion Cristoiu: Va trage partidul în sus
Sursa foto: Foto: Facebook/Elena Basescu
de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   08:35

Întrebat dacă este posibil ca Elena Băsescu să candideze din partea PMP la filiala Constanța, Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a declarat că nici nu poate infirma dar nici confirma informația. 

"Nu pot să vă confirm şi nici nu pot să vă infirm. Tot ce pot să vă spun este că Elena Băsescu este membru PMP de la crearea partidului. La şedinţa de astăzi nu am discutat acest subiect", a afirmat Tomac, conform DC News.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că PMP se pregăteşte de guvernare după alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar un nume surpriză care se va regăsi pe listele de la Bucureşti ale acestui partid este Elena Băsescu, fost europarlamentar, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.

„Profeţia mea este că PMP se pregăteşte să obţină un scor foarte bun la alegeri. Eu stau peste drum de sediul PMP şi coşmarul meu este ca PMP să nu ajungă la guvernare că nu mai am loc de parcare. Eu parchez în zona aia şi deja să ştiţi că nu mai sunt locuri. Pot să dau o şi o profeţie. Va candida şi Elena Băsescu. A fost o discuţie dacă la Constanţa. Se pare că va candida la Bucureşti. Traian Băsescu nu va mai candida acum, iar numele de Băsescu va trage partidul în sus. Probabil el se va implica acum pentru fiică-sa. Dar oricând PMP va avea un loc în guvernarea viitoare, mai mult decât USR-PLUS. Eu văd guvernarea viitoare PNL- peste 40%, PMP şi UDMR, făcând împreună o majoritate de 54-55%”, a declarat Cristoiu, potrivit Mediafax. 

Cristoiu este de părere că intrarea la Guvernare a PMP este în interesul preşedintelui Klaus Iohannis, deoarece lucrează mult mai bine cu liderul partidului, Eugen Tomac, decât cu Dan Barna sau Dacian Cioloş, de la USR-PLUS.

„Este interesul lui Klaus Iohannis ca PMP să intre la guvernare pentru că un scor mare obţinut de USR-PLUS duce la coşmarul CDR-PD. Marea problemă când vrei să guvernezi este ca tu să ai o majoritate mare, 40% şi să fie nişte partide secundare. Cele mai cumplite după alegeri sunt negocierile. S-ar putea ca un partid cu 5%, dacă ai nevoie de el, să obţină mai mult decât ăla cu 30%. Ori PMP este un partid calm, obişnuit, condus de Eugen Tomac, nu de Traian Băsescu, şi atunci Klaus Iohannis ar lucra mult mai bine cu el decât cu Dan Barna, şi mai ales cu Dacian Cioloş, care este spaima vieţii sale”, a explicat publicistul.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close