Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu critică autorităţile române în Parlamentul European (VIDEO)

Elena Băsescu critică autorităţile române în Parlamentul European (VIDEO)

Elena Băsescu critică autorităţile române în Parlamentul European (VIDEO)
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Sep 2010   •   18:31

Elena Băsescu a declarat în cadrul unei şedinţe în Parlamentul European că autorităţile române nu au accesat până în prezent Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), deşi şomajul a atins cel mai mare nivel din spaţiul european lunile trecute.

Mai mult decât atât, fiica preşedintelui s-a plâns şi de faptul că cei responsabili nu au încercat nici măcar să creeze un cadru legislativ necesar pentru a acces aceste fonduri.

"Nouă state membre, printre care şi România, ţară care prezintă o vulnerabilitate crescută la efectele globalizării, nu au accesat până în prezent acest fond. Unul dintre motive este caracterul restrictiv al criteriilor de eligibilitate, chiar şi după revizuirea acestora în 2009. FEAG este un instrument util, atâta timp cât este unul flexibil. Doresc însă să atrag atenţia că autorităţile române responsabile nu au adoptat nici până în prezent cadrul legislativ necesar accesării FEAG. Iar asta se întâmplă în condiţiile în care, în ultimii doi ani, numărul de şomeri din România a crescut continuu, iar ţara noastră a anunţat în vară cele mai multe restructurări din spaţiul UE." a declarat Elena Băsescu în cadrul şedinţei euro-parlamentare.

FEAG oferă, în mod normal, sprijin angajaţilor care şi-au pierdut locul de muncă din cauza restructurării comerţului la nivel mondial. Suma maximă pe care acest fond o are la dispoziţie pentru finanţarea unor astfel de intervenţii este de 500 de milioane de euro pe an.

Fondul European de Ajustare la Globalizare poate finanţa asistenţa pentru căutarea unui loc de muncă, asistenţa în domeniul reorientării profesionale şi promovarea spiritului antreprenorial şi formarea şi reconversia profesională.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eba Elena Băsescu Parlament European
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close