Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu demisionează din PD-L şi candidează ca independent la europarlamentare (VIDEO)

Elena Băsescu demisionează din PD-L şi candidează ca independent la europarlamentare (VIDEO)

Elena Băsescu demisionează din PD-L şi candidează ca independent la europarlamentare (VIDEO)
Sursa foto: Elena Basescu
18 Mar 2009   •   12:15

Mezina preşedintelui Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că va demisiona din PDL, pentru a candida ca independentă la Parlamentul European. Elena Băsescu a explicat că a recurs la retragerea din PD-L ca urmare a campaniei negative derulate în presă împotriva sa şi pentru a feri partidul de consecinţele de imagine rezultate.

"Nu tata mi-a impus candidatura şi nici partidul nu a acţionat servil acceptându-mi candidatura. Nu doresc să mă ascund după o listă, nu doresc ca tatăl meu să fie acuzat de nepotism şi nu doresc ca PD-L să aleagă între mine şi intelectuali. Am decis să demisionez din PD-L şi să candidez independent cu menţiunea că voi reveni în partid în urma alegerilor din 7 iunie", a spus fiica preşedintelui Băsescu.

Ea a precizat că, dacă va câştiga locul de eurodeputat dorit, va reveni în PD-L după alegerile europarlamentare.

Până atunci, fiica preşedintelui intenţionează să strângă- până în data legală de 7 aprilie- cele 100.000 de semnături necesare pentru depunerea candidaturii sale ca independent. În cazul în care va reuşi să-şi înregistreze candidatura, ea îşi va promova campania electorală sub sigla ?E.B.A?, iniţialele sale, care pot fi regăsite şi pe numărul de înmatriculare al maşinii sale.

"Sunt conştientă că nu am şanse reale, dar am să încerc. O să-mi rog prietenii din Organizaţia de Tineret să mă ajute să strâng numărul de semnături necesar, în măsura în care vor avea consimţământul organizaţiilor din care fac parte", a spus secretarul general al OTPD-L.

Cu doar o seară în urmă, şeful statului a declarat că problema candidaturii fiicei sale a fost tranşată şi că ea va anunţa presa în legătură cu decizia sa. În plus, el chiar a lăudat-o pe aceasta şi i-a luat apărarea.

?E mult mai deşteaptă decât o credeţi. Candidatura ei e o obsesie naţională. Pentru cei care s-au grăbit cu această campanie, aş spune să privească mai cu atenţie la fiica mea. Nu când e pe podium. Şi acel Ťsuccesuriť, dacă lăsa mai departe filmarea, se vedea că a greşit, dar cuvântul următor a fost Ťsucceseť. Televiziunea i-a tăiat corecţia?, i-a justificat preşedintele inclusiv celebrele gafe.

Singurul candidat independent care a şi câştigat la ultimele alegeri un loc de eurodeputat a fost episcopul reformat, Laszlo Tokes, liderul radicalilor maghiari, reuniţi în CNMT.



Plină de "succesuri" şi eşecuri... Aşa poate fi caracterizată cariera Elenei Băsescu. Fiica cea mică a preşedintelui s-a făcut remarcată prin mai multe gafe.

Seria de gafe ale fiicei preşedintelui Traian Băsescu a început anul trecut în martie, când, proastăt alesă într-o funcţie de conducere în PD-L, ea a acordat un scurt interviu plin de... "succesuri".

La scurt timp după aceea, Elena Băsescu a intrat din nou în atenţia presei. Încerând să îşi exprime admiraţia pentru preşedintele PD-L, Emil Boc, fiica preşedintelui, a întâmpinat din nou dificultăţi în exprimare.

"Domnul Boc editează cu succes câteva fraze", anunţa ea atunci.

Cea mai recentă dintre gafele Elenei Băsescu a fost făcută în urmă cu aproximativ o lună. Atunci, fiica cea mică a preşedintelui a confundat finala UEFA Europa League, care va fi găzduită de Bucureşti în 2012, cu un termen inventat de ea, "Euro clic".

"Nu ştiu ce este acest Euro clic. Nu sunt pasionată de fotbal. Îmi place că o să fie acest Euro clic, dar mi-ar plăcea să se facă mai multe şi pentru alte sporturi", declara atunci Elena Băsescu.



Marţi seară, Traian Băsescu şi-a lăudat fiica, spunând că greşelile remarcate de presă sunt omeneşti şi nu o caracterizează. De asemenea, şeful statului a spus că a discutat cu Elena Băsescu despre problema candidadturii, iar un anunţ oficial privind alegerile europarlamentare o sa-l facă ea.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close