Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu: Republica Moldova are un singur drum: spre Vest!

Elena Băsescu: Republica Moldova are un singur drum: spre Vest!

Elena Băsescu: Republica Moldova are un singur drum: spre Vest!
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mai 2013   •   16:49
Eurodeputatul PDL Elena Băsescu a declarat, sâmbătă, la Chişinău, că Republica Moldova are un singur drum, cel spre Vest, iar politicienii din Alianţa pentru Integrare Europeană trebuie să depăşească criza politică pentru a nu periclita acest parcurs.
"Republica Moldova are un singur drum: drumul spre Vest!!! Între noi, românii de-o parte şi de alta a Prutului, nu trebuie să mai existe bariere. România şi Republica Moldova trebuie să fie împreună în Uniunea Europeană. Proiectul comunist a murit cu câţiva ani în urmă exact acolo unde s-a născut, mai la răsărit. Politicienii din Alianţa pentru Integrare Europeană nu trebuie să-şi împingă cetăţenii prin acţiunile lor spre un proiect politic eşuat. Ei trebuie să depăşească această criză pentru a nu pune în pericol integrarea europeană", a spus Elena Băsescu, potrivit unui mesaj postat pe contul său de Twitter, conform Mediafax.
Ea a adăugat că populaţia din R.Moldova are nevoie de proiectul european şi de toate beneficiile care decurg: libera circulaţie, mobilitatea forţei de muncă, fonduri europene pentru investiţii.
"Însă toate aceste lucruri se pot realiza doar dacă există responsabilitate şi unitate în cadrul Alianţei. Sper să depăşiţi acest moment dificil şi vă asigur că din partea noastră aveţi tot sprijinul pentru a duce Republica Moldova în Uniunea Europeană", a afirmat eurodeputatul PDL.
De asemenea, Elena Băsescu a spus că o bucură faptul că se află la Chişinău în contextul sărbătoririi Zilei Europei, dar se bucură şi mai mult pentru că anul acesta se va sărbători Ziua Europei, pe 26 mai, şi la Tiraspol, în Transnistria.
Europarlamentarul PDL s-a aflat la Chişinău cu ocazia inaugurării biroului de parlamentar al deputatului democrat-liberal Eugen Tomac, ales în Colegiul 2 pentru Diaspora.
 

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu Republica Moldova vest
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close