Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu şi politica: Mezina preşedintelui se vrea în fruntea "junimii" PDL

Elena Băsescu şi politica: Mezina preşedintelui se vrea în fruntea "junimii" PDL

Elena Băsescu şi politica: Mezina preşedintelui se vrea în fruntea "junimii" PDL
Sursa foto: Elena Basescu, Monica Iacob Ridzi
09 Mar 2009   •   13:43
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Carieră în moda autohtonă, fiica preşedintelui, secretar general al tineretului PDL, viitor europarlamentar, Elena Băsescu vizează pe viitor şi un loc în Biroul Politic Central al partidului condus de Emil Boc. Conform unor surse democrat-liberale, mezina preşedintelui Băsescu s-ar dori şefă peste ?junimea? PDL. În prezent, deţinătoarea acestui post, Monica Ridzi a ajuns Ministrul Tineretului si Sportului şe face parte şi din BPN-ul partidului, ca lider al tineretului şi deţinător de portofoliu ministerial.
Cu un an în urmă, Elena Băsescu era aleasă cu 377 voturi, secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL, în numele ?celei mai bune reprezentări şi celei mai eficiente acţiuneâi politice?. Pe 23 februarie 2008, 774 de tineri PDL participanţi la Convenţia Naţională o alegeau, în unanimitate, pe Monica Iacob Ridzi preşedinte al organizaţiei, caracterizată de Elena Băsescu ca fiind o "persoană cu vizibilitate publică şi cu realizări în plan politic recunoscute la nivel naţional".
Surse din PDL susţin că acum, la un an de la acele alegeri, mezina şefului de stat intenţionează să candideze la viitoarea Convenţie Naţională pentru şefia tineretului PDL, care ar putea avea loc mai devreme de terminarea mandatului actualului ministru al Tineretului şi Sportului. După modelul Ridzi, Elena Băsescu pare decisă mai întâi să-şi construiască o imagine bună la Parlamentul European, pentru a veni cu zestrea necesară pentru a pretinde o funcţie de conducere mai importantă în partid.
Accederea la conducerea tineretului PDL ar deschide Elenei Băsescu drumul spre şedinţele Biroului Politic Central al partidului şi accesul la deciziile importante luate în această formaţiune politică.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close