Elena Udrea aruncă bomba: Mâine se lansează Partidul Mişcarea Populară. Iată cine va fi preşedinte

de A.M.P    |    22 Iul 2013   •   17:30
Elena Udrea aruncă bomba: Mâine se lansează Partidul Mişcarea Populară. Iată cine va fi preşedinte Foto: Agerpres

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat că, din ceea ce ştie ea, marţi vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară, precizând că preşedinte interimar va fi Eugen Tomac, informează Mediafax.
   
Întrebată, într-un interviu, de ce se întârzie înscrierea partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea a răspuns: "Mâine se duc, am înţeles, cu înscrierea".
   
Întrebată dacă ştie cine va fi preşedinte interimar, deputatul PDL a răspuns: "Nu, dar parcă am reţinut eu, cred că Eugen Tomac".
   
"Mi-e greu aici, chiar să nu fac o gafă, dar faptul că cel care a luat cel mai mare scor în alegeri pentru PDL, Eugen Tomac, un tânăr foarte iubit şi în Moldova, proiectul politic de suflet al preşedintelui, vine şi intră în conducerea partidului, poate chiar pe prima funcţie, este un semnal că Mişcarea Populară vrea să vină cu oameni noi, oameni tineri, care nu au fost târâţi prin mocirla bătăliilor politice", a spus Udrea.
   
Ea a mai spus că nu vede proiectul Mişcării Populare separat de cel al unificării dreptei şi nici în opoziţie cu PDL.
   
Udrea a apreciat că singurul care poate să aducă la aceeaşi masă toţi actorii politici de dreapta este Traian Băsescu.
   
"Eu cred că un proiect care să reprezinte unificarea dreptei este atât de important şi pentru preşedinte. Practic ar fi moştenirea politică pe care o lasă Traian Băsescu, astfel încât ar merita să încerce pentru acest proiect să treacă peste nemulţumirea pe care o are (faţă de PDL - n.r.)", a mai spus Udrea.
   
La scurt timp după apariţia interviului, Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, printr-un comunicat, că marţi organizează o conferinţă de presă referitoare la lansarea partidului cu acelaşi nume.
   
Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.
   
"Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate şi proiectele mele. Consider că România are acum nevoie acum de un suflu nou în politică şi de o altă opţiune pentru viitor", a declarat Tomac.
   
Eugen Tomac este deputat pentru Diaspora, fiind unul dintre cei doi parlamentari PDL care şi-au câştigat colegiul la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Parteneri
x close