Antena 3 CNN Politică Elena Udrea: Aşa cum arată PNL astăzi, puţin probabil să se formeze o alianţă cu PDL, dar pe viitor cine ştie?

Elena Udrea: Aşa cum arată PNL astăzi, puţin probabil să se formeze o alianţă cu PDL, dar pe viitor cine ştie?

Elena Udrea: Aşa cum arată PNL astăzi, puţin probabil să se formeze o alianţă cu PDL, dar pe viitor cine ştie?
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2013   •   18:15

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, duminică, presei, la Târgu Mureş, unde şi-a prezentat moţiunea în faţa a peste o sută de democrat-liberali, că, în prezent, nu prea sunt şanse să se creeze o alianţă a PDL cu PNL, "însă viitorul poate să rezerve surprize mari", conform Mediafax.
   
Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a spus că există un proiect de unificare a dreptei, "la care PDL trebuie să fie parte", şi că îşi doreşte ca orice construcţie puternică de centru-dreapta în România să pornească de la PDL şi să se realizeze în jurul PDL.
   
"Nu-mi doresc ca un nou proiect de dreapta în România să se realizeze în afara PDL sau în paralel cu PDL şi va trebui să vedem în ce măsură putem în viitor să strângem alături de PDL pe toţi cei care au aceleaşi viziuni pe care le are PDL. Şansele de a avea o alianţă, o construcţie politică împreună cu PNL, în viitor, sunt de luat în seamă", a spus Udrea.
   
Ea a arătat că, în prezent, nu prea sunt şanse să se creeze o alianţă a PDL cu PNL, "însă viitorul poate să rezerve surprize mari".
   
"Aşa cum arată astăzi PNL şi având în vedere mesajele liderului PNL, Crin Antonescu, comportamentul liderului PNL, dar şi comportamentul la guvernare al PNL, care nu mai este comportamentul unui partid de dreapta, puţin probabil ca în această perioadă să existe posibilitatea să se creeze o alianţă cu PNL. Însă, în viitor, şi istoria a arătat că întotdeauna viitorul poate să rezerve surprize mari, sigur că o alianţă politică puternică pe care PDL şi-o doreşte este tot cu un partid care este perceput, prin istoria lui, ca fiind un partid de dreapta în România. Chiar dacă în prezent PNL nu se comportă ca un partid de dreapta", a arătat Udrea.
   
În timpul prezentării moţiunii, ea a arătat că PDL nu este un partid în situaţia de "a fi luat la bucată sau să se topească în PNL", chiar dacă PNL i-a luat doi vicepreşedinţi, adăugând că este de acord cu o fuziune doar dacă ar trebui "să treacă PNL în PDL".
   
Ea a afirmat că este puţin probabil ca un partid să obţină 50 la sută plus unu în urma alegerilor şi că din acest motiv trebuie ca PDL să fie pregătit să facă alianţe, dar din postura unui "partid puternic" şi a unui "partener egal, nu partid-balama."

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close