Antena 3 CNN Politică Elena Udrea despre preluarea noului minister: Nu cred că este o soluţie bună

Elena Udrea despre preluarea noului minister: Nu cred că este o soluţie bună

Elena Udrea despre preluarea noului minister: Nu cred că este o soluţie bună
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Iun 2011   •   22:01
Elena Udrea a vorbit, luni seară, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, despre varianta înfiinţării unui nou minister care să se ocupe exclusiv de absorbţia fondurilor europene, România având una din cele mai scăzute rate de absorbţie din statele europene.

Întrebată dacă ar accepta să conducă un astfel de minister, actualul ministru al Dezvolării Regionale şi Turismului a declarat că nu i se pare "o soluţie bună”: "Nu cred că este o soluţie bună în România ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să preia toate programele operaţionale.”

Ministrul a punctat şi câteva exemple europene: "În Polonia, aşa s-a făcut. Ministerul Dezvoltării Regionale a preluat coordonarea tuturor programelor operaţionale. În România nu cred că este o soluţie bună, în primă rând pentru că ministerul are multe alte domenii în care activează şi, în al doilea rând, cred că îi trebuie un ministru dedicat relaţiei cu UE, să stea numai în contact cu beneficiarii şi Comisia Europeană".

De asemenea, întrebată care este termenul actual pentru înfiinţarea acestui nou minister, Elena Udrea a spus că nu s-a pus problema de termene, fiind momentan la stadiul de discuţie.

Totodată, ministrul a explicat că înfiinţarea acestui minister nu este încă o certitudine. "A fost o discuţie. Asta ar fi una din măsurile posibile pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, pentru că noi trebuie să terminăm de contractatat toţii banii alocaţi României până în 2013”.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close